Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Szalai Adrián

Senki többet? Majális harmadszor!

2022.05.03
15:26
2022.05.03
17:04
Forrás
Pannon RTV
Május harmadikán is megtelt a Palicsi-tó partja. A vidámpark kisgyermekektől volt hangos, az idősebbek pedig sétával töltötték a jó időt. A kirakodóvásár árusai többnyire elégedetten zárják az ünnepeket.

A május elseji ünnepek végével lassan Palics is elcsendesedik. Május harmadikán főként az idősebb generáció és a kisgyermekes családok látogattak ki Palicsra.

Frindik Amália unokáival Kishegyesről érkezett a palicsi vidámparkba:„Elhoztuk a kis unokákat. Majd hintázunk.”

A kedd délelőtti órákban a vidámparkban csak a gyerekeknek fenntartott részen volt nyüzsgés. Az idősebb generáció a kirakódóvásárt és a sétát választotta kikapcsolódásra.

Barna Angéla: „Harmadikán nincsen nagy tömeg, mindent meg lehet nézni. Harmadikán szoktunk kijönni. Elsején sosem, másodikán sosem, mert nagy a tömeg, sokan vannak.”

Pannon RTV/ Szalai Adrián

Az elmúlt napokban hosszú sorok álltak a sütödék előtt is Palicson. Huszár Krisztián lángost árult: „Meglepően sokat vettek. Sokan nem is tudták, mi az a lángos. Sokan kérdezték, hogy ez mi, mert még nem láttak ilyet. Azért is vettek belőle, hogy megkóstolják. Mindenki a magyar tradicionális, fokhagymás, tejfölös, sajtosat kérte, hogy azt szeretné megpróbálni.”

Pannon RTV/ Szalai Adrián

Az árusok többnyire elégedettek az elmúlt napok forgalmával.
Mihók Csaba, árus: „Az elmúlt napokban sokan voltak szerencsére. Sokat bírtunk dolgozni. Jól ki is fáradtunk. Remélem ma is lesznek, de nem hiszem, hogy olyan sokan, mivel holnapra készülnek a munkára.”

Vesna Dubičanac, árus: „Forgalom is volt, de többre számítottunk. Drágaság van és az emberek főként csak sétáltak, de lényegében meg vagyunk elégedve.”

Pannon RTV/ Szalai Adrián

A Palicsi Állatkertben is szép számban jelentek meg az emberek május harmadikán is. Az érdeklődők nemcsak egy képkiállítást tekinthettek meg az intézményben, hanem állatetetésen is részt vehettek.

Palics
majálisozás
majális

Most

21:16, Frissítve: 21:28

Ezüstérmes a magyar női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott ezüstérmet szerzett a magyar rendezésű vizes világbajnokságon, miután óriási csatában, 9-7-re kikapott a sorozatban negyedszer győztes, az elmúlt három olimpián is első Egyesült Államok csapatától a döntőben.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.