Ugrás a tartalomra

Sikeresen vizsgáztak a magyarkanizsai tánciskolások

2019.02.04
12:40
2019.02.04
17:00
Forrás
Pannon RTV
Tánciskolások vizsgabálját tartották meg vasárnap este a magyarkanizsai Sportcsarnokban. 27 pár lépett színpadra.

Az este első felében a megtanult táncok bemutatására került sor, majd ezt követte a verseny, ahol öt standard táncot láthattak a nézők. A bál végén kihirdették a királyt és királynőt.

A tánciskola növendékei nagyon élvezték a felkészülést, jól érezték magukat az elmúlt hónapokban.

Bognár Boglárka, résztvevő: „Szerintem az a lényeg, hogy élvezzük, nem kellett volna túlizgulni. Én nem izgultam túl, szóval nagyon tetszik az egész.”

Cseszkó Károly szervező arról mesélt nekünk, mi alapján dönt a zsűri egy táncversenyen.

Cseszkó Károly, szervező, táncoktató: „A legfontosabb, hogy figyelni fogják a ritmusérzéket, hogy hogyan sajátították el az alaplépéseket, valamint a tánctartása, a felállása a párnak, hogyan tartják a karokat, a kezeket, a fejet. Egy összkép alapján, esztétikai hatás alapján döntik el, hogy melyik a legjobb páros.”

Az este végén kihirdették az idei vizsgabál királynőjét és királyát, akik Nagy Ágota és Goja Kristóf lettek:
„- Rendszeresen jártunk próbákra, mindig végig csináltuk, végig táncoltuk. Egyszer volt, hogy külön próba után táncoltunk, ennyi volt az egész. Szóval nem vittük túlzásba annyira.
- Mit szóltatok a mai győzelemhez? Számítottatok rá?
- Számítottunk, igen. A többi táncos is mondta, hogy nagyon szépen táncoltunk, meg hogy úgy is ti lesztek az elsők.”

A tánciskolát mind a 27 pár sikeresen befejezte. Az öt standard mellett tanultak latin, valamint tradicionális szerb és magyar táncokat is. Az érdeklődő fiatalok a továbbiakban is részt vehetnek a helyi tánciskola oktatásain, ahol továbbfejleszthetik az eddig elsajátított lépéseket.

Magyarkanizsa
tánciskola
vizsgabál
Cseszkó Károly

Most

07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.
21:33, Frissítve: 21:53

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.