Ugrás a tartalomra

Sok színes programmal készül Magyarkanizsa az adventi időszakra

2022.11.24
13:22
2022.11.24
20:13
Forrás
Pannon RTV
Adventi gyertyagyújtásokkal, adventi fénykereséssel, mézeskalácsfalu-készítéssel, karácsonyi kirakodóvásárral és még számos ünnepi programmal készülnek Magyarkanizsa községben az adventi időszakra a településeken.

Megkezdődtek az előkészületek az adventi időszakra. Oromon a parkban már a koszorú alapjait készítik elő a hétvégi gyertyagyújtásra, melyen a falu apraja-nagyja részt vesz majd. Eközben már Oromhegyesen is kezdetét vette a faágak gyűjtése, itt majd pénteken a legkisebbek díszítik fel a koszorút, majd a kisebb ünnepi műsort és a gyertyagyújtást követően sor kerül egy ünnepváró alkotóműhelyre is.

Perpauer Krisztina, titkár, Oromhegyes HK: „Idén településünkön is megszervezésre kerül az adventi fénykeresés, amelyet nagyon pozitívan fogadott a közösség és rövid időn belül elég jelentkező lett az esemény megvalósítására.”

Hasonló programokkal készülnek Tóthfaluban is, a vasárnapi szentmisét követően meggyújtják a hitet szimbolizáló gyertyát, majd különféle gyermekfoglalkozásokkal és karácsonyi vásárral igyekeznek az ünnepi hangulatot még közelebb hozni a családokhoz.

Nagy a készülődés Horgoson is. Műhelyfoglalkozások, színházi előadás, karácsonyi kőttes és süteménysütő verseny, könyvvásár, valamint a vasárnapi gyertyagyújtások előtt kisebb ünnepi műsor várja a helyieket.

Sós Nóra, programkoordinátor, Művelődési Ház, Horgos: „Valamint az idei évben elkészítjük Horgost, a mézeskalácsfalut is, hiszen kisütjük Horgost és ehhez kérjük a helyiek segítségét és hozzájárulását, hiszen kis házakat várunk, hogy készítsenek, majd hozzák ezt el hozzánk december 11-én, amikor különböző mézeskalács elemeket készítünk, sütünk és díszítünk.”

De nem maradnak ünnepi program nélkül az adorjáni, kispiaci és martonosi lakosok sem. Az adventi koszorút szinte minden faluban felállítják és különféle közös ünnepi előkészületekkel várják a helyieket. Megszervezik az Adventi vásárt is Magyarkanizsán.

A programok sokasága mellett kezdetét vette a cipős doboz akció is. A Magyarkanizsai Kuckó Nagycsaládosok Egyesülete minden évben megszervezi a gyűjtést, így segítve a rászorulóknak és a nagycsaládosoknak. A községben mindegy 70 ilyen családot tart nyilván az egyesület.

Sziveri Nikoletta, elnök, Magyarkanizsai Kuckó Nagycsaládosok Egyesülete: „Tavaly 30 családnak bírtunk segíteni, de remélem, hogy most inkább több lesz. A dobozok tartalmazzanak tartós élelmiszert, higiéniai szereket, apróbb játékokat, meséskönyveket, tehát mindent, amit egy kisgyerekes család fel tud használni.”

Valamint nagyban készül a Mikulás is, hiszen számos településen személyesen is meglátogatja majd a gyerekeket.

advent
Magyarkanizsa
adventi koszorú

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.