Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Sok színes programmal készül Magyarkanizsa az adventi időszakra

2022.11.24
13:22
2022.11.24
20:13
Forrás
Pannon RTV
Adventi gyertyagyújtásokkal, adventi fénykereséssel, mézeskalácsfalu-készítéssel, karácsonyi kirakodóvásárral és még számos ünnepi programmal készülnek Magyarkanizsa községben az adventi időszakra a településeken.

Megkezdődtek az előkészületek az adventi időszakra. Oromon a parkban már a koszorú alapjait készítik elő a hétvégi gyertyagyújtásra, melyen a falu apraja-nagyja részt vesz majd. Eközben már Oromhegyesen is kezdetét vette a faágak gyűjtése, itt majd pénteken a legkisebbek díszítik fel a koszorút, majd a kisebb ünnepi műsort és a gyertyagyújtást követően sor kerül egy ünnepváró alkotóműhelyre is.

Perpauer Krisztina, titkár, Oromhegyes HK: „Idén településünkön is megszervezésre kerül az adventi fénykeresés, amelyet nagyon pozitívan fogadott a közösség és rövid időn belül elég jelentkező lett az esemény megvalósítására.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Hasonló programokkal készülnek Tóthfaluban is, a vasárnapi szentmisét követően meggyújtják a hitet szimbolizáló gyertyát, majd különféle gyermekfoglalkozásokkal és karácsonyi vásárral igyekeznek az ünnepi hangulatot még közelebb hozni a családokhoz.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Nagy a készülődés Horgoson is. Műhelyfoglalkozások, színházi előadás, karácsonyi kőttes és süteménysütő verseny, könyvvásár, valamint a vasárnapi gyertyagyújtások előtt kisebb ünnepi műsor várja a helyieket.

Sós Nóra, programkoordinátor, Művelődési Ház, Horgos: „Valamint az idei évben elkészítjük Horgost, a mézeskalácsfalut is, hiszen kisütjük Horgost és ehhez kérjük a helyiek segítségét és hozzájárulását, hiszen kis házakat várunk, hogy készítsenek, majd hozzák ezt el hozzánk december 11-én, amikor különböző mézeskalács elemeket készítünk, sütünk és díszítünk.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

De nem maradnak ünnepi program nélkül az adorjáni, kispiaci és martonosi lakosok sem. Az adventi koszorút szinte minden faluban felállítják és különféle közös ünnepi előkészületekkel várják a helyieket. Megszervezik az Adventi vásárt is Magyarkanizsán.

A programok sokasága mellett kezdetét vette a cipős doboz akció is. A Magyarkanizsai Kuckó Nagycsaládosok Egyesülete minden évben megszervezi a gyűjtést, így segítve a rászorulóknak és a nagycsaládosoknak. A községben mindegy 70 ilyen családot tart nyilván az egyesület.

Sziveri Nikoletta, elnök, Magyarkanizsai Kuckó Nagycsaládosok Egyesülete: „Tavaly 30 családnak bírtunk segíteni, de remélem, hogy most inkább több lesz. A dobozok tartalmazzanak tartós élelmiszert, higiéniai szereket, apróbb játékokat, meséskönyveket, tehát mindent, amit egy kisgyerekes család fel tud használni.”

Valamint nagyban készül a Mikulás is, hiszen számos településen személyesen is meglátogatja majd a gyerekeket.

advent
Magyarkanizsa
adventi koszorú

Most

15:18, Frissítve: 16:32

Méz és bor

Ezzel a címmel pénteken délután kiállítás nyílt Óbecsén a Than Emlékházban. A jövő hét végéig nyitva tartó tárlaton méhészeti és borászati eszközöket láthat a közönség.
12:50, Frissítve: 14:05

Karácsonyi vásár Palicson is

Karácsonyi vásárt tartottak a Palics Magyar Művelődési Egyesület székházában. Az eseményen kézműves portékák, gyermekruhák, és illóolajok is megtalálhatók voltak. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, őket kézműves foglalkozás várta.

Népszerű