Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Sokaknak két évet kell bepótolni

2022.06.30
15:32
2022.06.30
16:34
Forrás
Pannon RTV
Mélyebben a zsebükbe kell nyúlniuk idén azoknak, akik nyaralni szeretnének menni.

A tengerparti utazások árai megugrottak, ennek ellenére nem csökkent a szerbiai lakosok érdeklődése az üdülések iránt. Az elmúlt évek korlátozásai miatt a legtöbben idén próbálják bepótolni elmaradt nyaralásokat.

Pannon RTV/Gál Hermina

Idén a szabadkaiak körében főként a görögországi nyaralásokra van érdeklődés. Az árak az előző évekhez hasonlóan 100-120 euró között mozognak, a szezon közepén azonban ez növekedhet.

Lukiajna Stadinović: „A családommal Görögországba utazunk, a pontos helyre nem emlékszem, de Görögországba megyünk nyaralni. Egyszer voltunk már ott, 3 évvel ezelőtt, most pedig újra visszatérünk, hogy több időt töltsünk el együtt.”

Pannon RTV/Gál Hermina

A hagyományos nyaralási helyszínek mellett egyesek távolabbi lehetőségeket is kipróbálnak.

Ajzelt József :
„- Törökországba szeretnék elmenni, megyek a jegyet lefoglalni. Azért, mert ez egzotikus hely, nem voltam még ott. Bejártam Európát is. Most erre esett a választás.
- Mit tud az árakról? Ott milyenek az árak?
- Nagyon populárisak. 600 eurótól a csillagos égig. Tíz nap, repülő és teljes ellátás.”

Pannon RTV/Gál Hermina

Az elmúlt hetekben drágultak a repülős utak. Ez a törökországi, tunéziai és egyiptomi utakat érinti.

Bojana Kalači, egy szabadkai utazási iroda tulajdonosa: „Egyiptom drágább lett tavalyhoz képest. Ez körülbelül 100-150-200 eurót jelent. Szállodától függ, hogy a szálloda 4 vagy 5 csillagos. Egyiptom iránt kisebb lett az érdeklődés, mint tavaly, amikor sokan utaztak Egyiptomba. Idén Tunézia a legkelendőbb úti cél a repülős utak között. Ez attól függ, hogy mikor utaznak oda, júniusban vagy augusztusban. Ez fejenként 500-600 eurót jelent.”

Pannon RTV/Gál Hermina

A repülők üzemanyaga 100 százalékkal emelkedett január és február óta, ennek ellenére az utazási irodák hasonlóan jó évre számítanak, mint 2019-ben.

Marko Korać, egy szabadkai utazási iroda alkalmazottja: „Ami a költségeket illeti, és ezek globális kérdések, a turizmusban és az ajánlatok áraiban is történtek változások. Leginkább az üzemanyag miatt, amit már természetesen mindannyian tudunk, milyen üzemanyagárak voltak 2019-ben és milyenek most. Ezek a különbségek érezhetők, elsősorban a szállítási költségek nőttek. Nem mondanám, hogy csak a szállás- és a szállodaköltségek ezek.”

Pannon RTV

Fontos leszögezni, hogy a legtöbb ország immár nem követel a belépéskor oltási igazolást. Az aktuális állapotokról ugyanakkor a nyaralás kiválasztása előtt érdemes tájékozódni.

utazás
utazási
utazási iroda
utazási irodák
utazási költségek
utazások
turizmus
nyaralás

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.