Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Sokan járnak felfrissülni az újvidéki strandra

2020-08-09
15:37
2020-08-09
17:47
Forrás
Pannon RTV
Az újvidéki strandon jelentősen megnőtt a látogatók száma az elmúlt időszakban, elsősorban a nagy melegek miatt.

A külföldi nyaralások elmaradása és a medencék bezárása miatt még többen strandolnak, mint az előző években.

A meleg lakásokból a hűs víz mellé és a fák árnyékába csalogatta az embereket a kánikula. Az egyébként is népszerű újvidéki Strand a napokban talán még látogatottabb a medencék zárva tartása miatt. A parkoló autók rendszámaiból ítélve nem csak a helyiek járnak szívesen ide, a Duna partjára.

Nemanja Ljubotina, Újvidék: „Gyakran jövünk. Itt élünk a Liman I-ben, így nagyon gyakran itt vagyunk, amikor csak van lehetőségünk. Munka után, a hétvégén rendszeresen. Főleg az idén, nincs tenger, így maximálisan kihasználjuk, hogy itt a strand a közelben.”

Az évek óta rendszeresen strandolók szerint az idén rekord nagyságú a látogatottság az előző évekhez viszonyítva. A medencék bezárása mellett talán a külföldi nyaralások elmaradása a legjelentősebb tényező a látogatók számának emelkedésében.

A tömeg a délután folyamán duzzad fel igazán, de már délelőtt is szép számban vannak emberek. Családostól, és nagyszülők az unokákkal inkább a reggeli órákban járnak a tumultus elkerülése érdekében.

Stefan Malešev, Újvidék: „Nincs senki a strandon délelőtt, csak mi. Csak én, Andrej, nagymama, anya és apa.”

A parton és a kávézókban is sokan frissülnek fel.

Ljubica Žikić, Újvidék: „Senkivel sem társalgunk különösebben ezek a feltételek között. Egyébként régebben, amikor jártunk, volt itt kártyázás, barátkozás, öt-hat család, akikkel rendszeresen kapcsolatban vagyunk, azonban most nincs, és kevesebb ember jön a strandra, legalábbis ebbe a részbe. A fiatalok lent vannak, és szerintem nincs rendben, hogy egy rakáson ülnek, és valójában semmiről sem viselnek gondot.”

A fürdőidény kezdete óta érvényben vannak a strandon a helyi közegészségügyi intézet és a Vöröskereszt által előírt óvintézkedések.

Jelena Budimčić, segédigazgató, Városi Kertészet Közvállalat: „Mi tartjuk magunkat az előírt intézkedésekhez, amelyek leginkább a távolságtartásra vonatkoznak, ami két személy közötti másfél, két méteres távolságot jelent, úgy a parton, mint a vízben, és a kézhigiéniára is figyelni kell. A hangosbemondón a nap folyamán többször is emlékeztetjük a polgárokat, hogy tartsák be ezeket az intézkedéseket.”

Habár esetenként kihívást jelenthet a távolságtartás és a maszk viselete, az emberek, mint mondják, igénylik a felüdülést, és nem csökkent a strand iránti érdeklődésük a járvány miatt.

strand
fürdés
Újvidék

Most

16:45

Hamilton nagy fölénnyel a pole pozícióban

A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérő edzésén Szocsiban, így a vasárnapi futamon ő indulhat majd az élről.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.