Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Sör- és Vadásznapok a magyarkanizsai Tisza-parton

2019-08-31
12:10
2019-08-31
18:03
Forrás
Pannon RTV
Már kora reggel rotyogtak a bográcsokban a finom vaddisznó-pörköltek, ugyanis második alkalommal szerveztek Sör- és Vadásznapokat a magyarkanizsai Tisza-parton. A Pannon Rádió is ott volt.

A vadászatról szólt ma minden Magyarkanizsán. Második alkalommal szerveztek Sör- és Vadásznapokat a Tisza-parti strandon. A szervezők a vaddisznópörkölt-főzőverseny mellett számos érdekes programmal készültek. Volt solymászat, kürtbemutató, kézműves kiállítás és ezek mellett a Pannon Rádió is élő műsorral készült a rendezvényre.

Már reggel kellemes pörkölt illat lengte be a magyarkanizsai Tisza-partot, rotyogtak a bográcsokban a finom vaddisznópörköltek. 75 csapat próbálta meg 4 kilogramm húsból elkészíteni a nap legfinomabb ételét. Árokszállási Ferenc családjával Szabadkáról érkezett: „Most már az idén második alkalommal vagyunk itt, és tavaly is nagyon jól érzetük magunkat és végeredményben a barátkozásra mindig készen vagyunk.”

A jó hangulatról többek között a Pannon Rádió élő műsora gondoskodott. A színes zenei paletta mellett Zvekán Péter és Bödő Róbert műsorvezetők különleges vendégekkel beszélgettek, így általuk betekintést nyerhettek a hallgatók a vadászat rejtelmeibe. Zvekán Péter, műsorvezető, Pannon Rádió: „Ez azért volt izgi, mert központi téma a vadászat volt, úgyhogy teljesen bele lettünk vezetve. Tehát tényleg itt a fegyverekről is beszélgettünk, meg hogy lesz valaki vadász, meg íjászat, meg tényleg amit akarsz, és a csúcspontja az egésznek, hogy ugye voltak kürtösök is, de a csúcspontja nekem az volt, amikor a solymászok jöttek és hozták a sólymokat.”

Lackó Róbert szervező, Magyarkanizsa Helyi Közösség elnöke szerint egyre népszerűbb a fesztivál, van igény rá: „A jelentősége talán az, hogy úgy éreztük, hogy talán keveset van foglalkozva magával a vadászattal és a vadászathoz természetesen kötődő főzőversenyekkel, ételekkel. A kanizsai Vadász Egyesület jelzett egy ilyen kérést irántunk, tehát szinte a földön volt a lehetőség, mi lehajoltunk érte, immár második alkalommal és már most az idén a tavalyi 50 csapathoz képest 75 csapatunk van.”

A szervezők a főzőverseny, a rádiós élőműsor, az íjászat és solymászat mellett számos érdekes programmal készültek. Volt kézműves kiállítás és a kürtösök mellett a helyi középkori hagyományőrzők is képviseltették magukat.

sörnapok
Vadásznapok
Magyarkanizsa
Tisza-part
Pannon Rádió

Most

Népszerű