Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Sörkülönlegességek és koncertek Gyulán

2019-06-10
14:30
2019-06-10
18:02
Forrás
Pannon RTV
Több száz kézműves sörkülönlegességgel, szórakoztató programokkal és koncertekkel várták az érdeklődőket a gyulai Várkertben a Kézműves Sörfesztiválon.

Talpalatnyi hely sem maradt a 2019-es Gyulai Kézműves Sörfesztiválon. A fesztivál látogatói között nagyon sokan voltak, akik barátokkal, rokonokkal érkeztek és nem is haboztak felhörpinteni néhány korsó hűs sörkülönlegességet.

Kemenárné Kincses Mária, Solymár, Magyarország: „Nekem a békésszentadrási meggyes sör a kedvencem. A sört nem igazán szeretem, de az üdítőnek csúfolt gyümölcsös söröket igen.”

Likó Marcell a Vad Fruttik frontembere is kereste a kedvencét a kínálatban: „Én a könnyű söröket szeretem. Nagyon csehes vagyok. A kaja mellé ami csúszik. IPA-ból mégsem lehet olyan sokat meginni. Megiszik belőle az ember 3-at aztán fejre áll.”

Kovács Ákos énekesnek is meg volt a favoritja: „Van kedvenc söröm, de azt, hogy melyik, most nem fogom elárulni. Sörfogyasztó népek vagyunk, de emellett én a bor elkötelezett híve vagyok. Én az egyszerűbb pils típusú söröket kedvelem.”

Bora Imre a fesztivál igazgatója elmondta, Gyula inkább a pálinkafesztiváról híres, de a kézműves sörök is hasonlóképpen népszerűek a látogatók körében: „Egyszerűen ha itt végigmegyek, vagy elkezdek beszélgetni egy itteni tulajdonossal, aki kézműves kisüzemű sörfőzdékben készít söröket, csak ámulok és bámulok, hogy hogyan, miből készítik és mi a végeredmény. Azt javaslom Önöknek is, hogy kóstolgassák!”

A vasárnap este Ákos és a Vad Fruttik léptek fel, akikkel hamarosan a Pannon Presszóban hallhatnak hosszabb interjút az FM 91.5 MHz-en.

Gyula
Kézműves Sörfesztivál

Most

08:50, Frissítve: 09:06

Gyilkosság és öngyilkosság Kruševacon

Lelőtte feleségét és annak testvérét szombaton délelőtt egy kruševaci kávézó teraszán az 57 éves M.J., majd elmenekült a helyszínről - áll a szerb belügyminisztérium közleményében.
08:44

Bojkott mellett döntött az ellenzék

A választások bojkottja mellett döntött szombati ülésén a Demokrata Párt, a Szociáldemokrata Párt és az Együtt Szerbiáért szervezet egyesülésével létrejött Egyesült Demokrata Párt.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.