Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Sörkülönlegességek és koncertek Gyulán

2019-06-10
14:30
2019-06-10
18:02
Forrás
Pannon RTV
Több száz kézműves sörkülönlegességgel, szórakoztató programokkal és koncertekkel várták az érdeklődőket a gyulai Várkertben a Kézműves Sörfesztiválon.

Talpalatnyi hely sem maradt a 2019-es Gyulai Kézműves Sörfesztiválon. A fesztivál látogatói között nagyon sokan voltak, akik barátokkal, rokonokkal érkeztek és nem is haboztak felhörpinteni néhány korsó hűs sörkülönlegességet.

Kemenárné Kincses Mária, Solymár, Magyarország: „Nekem a békésszentadrási meggyes sör a kedvencem. A sört nem igazán szeretem, de az üdítőnek csúfolt gyümölcsös söröket igen.”

Likó Marcell a Vad Fruttik frontembere is kereste a kedvencét a kínálatban: „Én a könnyű söröket szeretem. Nagyon csehes vagyok. A kaja mellé ami csúszik. IPA-ból mégsem lehet olyan sokat meginni. Megiszik belőle az ember 3-at aztán fejre áll.”

Kovács Ákos énekesnek is meg volt a favoritja: „Van kedvenc söröm, de azt, hogy melyik, most nem fogom elárulni. Sörfogyasztó népek vagyunk, de emellett én a bor elkötelezett híve vagyok. Én az egyszerűbb pils típusú söröket kedvelem.”

Bora Imre a fesztivál igazgatója elmondta, Gyula inkább a pálinkafesztiváról híres, de a kézműves sörök is hasonlóképpen népszerűek a látogatók körében: „Egyszerűen ha itt végigmegyek, vagy elkezdek beszélgetni egy itteni tulajdonossal, aki kézműves kisüzemű sörfőzdékben készít söröket, csak ámulok és bámulok, hogy hogyan, miből készítik és mi a végeredmény. Azt javaslom Önöknek is, hogy kóstolgassák!”

A vasárnap este Ákos és a Vad Fruttik léptek fel, akikkel hamarosan a Pannon Presszóban hallhatnak hosszabb interjút az FM 91.5 MHz-en.

Gyula
Kézműves Sörfesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:38, Frissítve: 16:44

Kezdődik a strandszezon Palicson

Szombaton kezdődik hivatalosan a fürdőszezon Palicson. A homokos strandon 20 nyugágy és új napernyők várják a pihenni vágyókat, továbbá négy tusoló működik majd.

Népszerű