Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sötétség borult Vajdaság több településére

2020-02-11
08:49
2020-02-12
07:19
Forrás
Pannon RTV
Nem okozott nagyobb károkat a Szerbia északi részén kedden délelőtt elvonuló zivatarsáv. Az Európa nyugati felén tomboló viharciklon hétfőn délután érte el Szerbiát.

Sötétség borult Vajdaság több településére kedd reggel. Heves szél és mennydörgés kíséretében érkezett kisebb jégeső a térségbe.

Topolyán, Bajsán, Dreán, Bezdánban, Tóthfaluban, Csantavéren, Csókán, Magyarkanizsán és Kanizsamonostoron is heves esőzést jelentettek.

Magyarkanizsán délelőtt villámcsapások és mennydörgések kíséretében nagy mennyiségű csapadék hullott percek alatt. Az esőt egy időre felváltotta a jég, azonban apró szemekben esett, így jelentősebb kárt nem okozott. Az esőt erős széllökések is kísérték.

Kedd reggel valamikor nyolc óra után fekete felhők tornyosultak Szabadka felett, és mennydörgés kíséretében jégeső is zúdult a városra. A tavaszi időjárásra jellemző zápor-zivatar körülbelül egy órán át tartott. A szerbiai Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint a következő napokban változékony időnk lesz, helyenként esővel. Egész héten változó erősségű széllökések várhatók.

Borsószem nagyságú jég verte Szabadka utcáit kora reggel.

Pár órával később Szabadkai utcáin nyoma sem volt már a jégnek, hiszen a tavasziasan magas hőmérsékletnek köszönhetően a jég elolvadt, még a nap is kisütött kora délután.

Az előttünk álló héten az időjárás barátságos, tavaszias arcát mutatja majd, legalábbis a szél szempontjából. Mérséklődik a légmozgás, a viharos széllökések majd csak a pénteki nap folyamán térhetnek vissza ismét egy újabb ciklon következtében. Csütörtökön zavartalan napsütésre van kilátás, 15 fokos csúccsal.

A kiadós esőnek köszönhetően Szabadka felett kitisztult a levegő. A szerbiai Környezetvédelmi Ügynökség hivatalos honlapján olvasható szálló por mennyisége ma Szabadka felett nem haladta meg a határértékeket. A párás levegő azonban annál inkább kedvez a kórokozók terjedésének. Az ízületi panaszokkal élőket is megviseli a párás időszak.

Térségünkben az éjszakák folyamán csak gyenge fagyok alakulhatnak ki helyenként, -3 fokos értékekkel. A foltokban kialakuló sűrű köd, amely helyenként hosszabb ideig is megmaradhat ronthatja a közlekedési feltételeket. Mérsékeljük a sebességet, tartsunk nagyobb követési távolságot ezeken az útszakaszokon.

időjárás

Most

22:43

Enyhítések kezdődnek Angliában

A brit kormány tájékoztatása szerint fokozatosan újranyithatnak Angliában a koronavírus-járvány miatt március óta zárva tartó szabadtéri színpadok, edzőtermek, uszodák és szépségszalonok.
20:44, Frissítve: 20:53

Békés tüntetés volt Szabadkán

Egy közösségi oldalon megjelent felhívásra nagyjából száz szabadkai polgár csatlakozott a belgrádi tüntetésekhez csütörtökön este az észak-bácskai városban.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.