Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sötétség borult Vajdaság több településére

2020-02-11
08:49
2020-02-12
07:19
Forrás
Pannon RTV
Nem okozott nagyobb károkat a Szerbia északi részén kedden délelőtt elvonuló zivatarsáv. Az Európa nyugati felén tomboló viharciklon hétfőn délután érte el Szerbiát.

Sötétség borult Vajdaság több településére kedd reggel. Heves szél és mennydörgés kíséretében érkezett kisebb jégeső a térségbe.

Topolyán, Bajsán, Dreán, Bezdánban, Tóthfaluban, Csantavéren, Csókán, Magyarkanizsán és Kanizsamonostoron is heves esőzést jelentettek.

Magyarkanizsán délelőtt villámcsapások és mennydörgések kíséretében nagy mennyiségű csapadék hullott percek alatt. Az esőt egy időre felváltotta a jég, azonban apró szemekben esett, így jelentősebb kárt nem okozott. Az esőt erős széllökések is kísérték.

Kedd reggel valamikor nyolc óra után fekete felhők tornyosultak Szabadka felett, és mennydörgés kíséretében jégeső is zúdult a városra. A tavaszi időjárásra jellemző zápor-zivatar körülbelül egy órán át tartott. A szerbiai Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint a következő napokban változékony időnk lesz, helyenként esővel. Egész héten változó erősségű széllökések várhatók.

Borsószem nagyságú jég verte Szabadka utcáit kora reggel.

Pár órával később Szabadkai utcáin nyoma sem volt már a jégnek, hiszen a tavasziasan magas hőmérsékletnek köszönhetően a jég elolvadt, még a nap is kisütött kora délután.

Az előttünk álló héten az időjárás barátságos, tavaszias arcát mutatja majd, legalábbis a szél szempontjából. Mérséklődik a légmozgás, a viharos széllökések majd csak a pénteki nap folyamán térhetnek vissza ismét egy újabb ciklon következtében. Csütörtökön zavartalan napsütésre van kilátás, 15 fokos csúccsal.

A kiadós esőnek köszönhetően Szabadka felett kitisztult a levegő. A szerbiai Környezetvédelmi Ügynökség hivatalos honlapján olvasható szálló por mennyisége ma Szabadka felett nem haladta meg a határértékeket. A párás levegő azonban annál inkább kedvez a kórokozók terjedésének. Az ízületi panaszokkal élőket is megviseli a párás időszak.

Térségünkben az éjszakák folyamán csak gyenge fagyok alakulhatnak ki helyenként, -3 fokos értékekkel. A foltokban kialakuló sűrű köd, amely helyenként hosszabb ideig is megmaradhat ronthatja a közlekedési feltételeket. Mérsékeljük a sebességet, tartsunk nagyobb követési távolságot ezeken az útszakaszokon.

időjárás

Most

20:40, Frissítve: 20:51

Fásítsunk, zöldítsünk otthon is!

A szokatlanul enyhe februári időjárás miatt már most javában zajlik a munka az észak-bácskai határban és a homokvidéki gyümölcsösökben és szőlőskertekben is.
19:37

Elődöntős Đoković a dubaji tenisztornán

A világelső Novak Đoković két sima játszmában, 6:2, 6:2-re megverte az orosz Karen Hacsanovot a dubaji keménypályás ATP 500-as tenisztorna negyeddöntőjében, és ezzel bejutott az elődöntőbe.

Népszerű