Ugrás a tartalomra

Spanyol kormány: Nem kell szégyenkezni, mindenféle női testnek helye van a strandon

2022.07.28
19:26
2022.07.28
20:26
Forrás
Euronews
Az esélyegyenlőségi minisztérium idei kampánya azoknak a nőknek szól, akik aggódnak, hogy miként fognak rájuk nézni a tengerparton.

Mindegy, hogy valaki telt vagy karcsú, esetleg teltkarcsú - a strandon mindenféle női testnek helye van a spanyol kormány szerint. Az a fontos, hogy mindenki élvezze a nyarat szégyenérzet nélkül. A spanyol esélyegyenlőségi minisztérium szlogenje: A nyár a miénk is. Irene Montero esélyegyenlőségi miniszter a Twitteren azt írta: „minden testnek van létjogosultsága. Jogunk van úgy élvezni az életet, ahogy vagyunk, bűntudat és szégyenérzet nélkül."

A kampány még egy jelenségre, az úgynevezett „esztétikai erőszakra" is felhívja a figyelmet. Ennek lényege, hogy az adott korban vallott szépségideál mennyire kötelező a nőkre nézve, és ez mennyire nyomasztja őket. Leegyszerűsítve a társadalom mennyire elfogadó a „nem általánosan szép" emberekkel szemben.

Az Euronews a kampánnyal kapcsolatban megkérdezte a Spanyol Női Intézet vezetőjét, Antonia Morillast is. Szerinte az egyre torzabb szépségideálok nemcsak a nők önbecsülését befolyásolják, hanem a jogaikat is sértik. Sokan korlátozzák magukat, másodrangú állampolgárként élnek, nehogy megszégyenüljenek. Pedig ha elhinnék, hogy mindenkinek vannak hibái, akkor a sajátjaikkal sem törődnénk annyit - mondta Antonia Morillas.

Spanyolország
strand
nyaralás

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.