Ugrás a tartalomra
Csubrilo Zoltán, Info TV

Sporteszközökhöz jutottak a Bátrak Ligáján résztvevő vajdasági iskolák

2019.10.31
15:39
2019.10.31
16:35
Forrás
Pannon RTV
A verseny legjobb külhoni résztvevője a zentai Stevan Sremac Általános Iskola csapata volt.

Tíz vajdasági általános iskola vett részt az anyaországi Bátrak Ligája - II. Rákóczi Kupa elnevezésű vetélkedősorozaton. A budapesti döntőbe a zentaiak mehettek, viszont az összes résztvevő külhoni iskola ajándékcsomagban részesült. Az 500 ezer forint értékű sporteszközt az általános iskoláknak ma Magyarkanizsán és Horgoson, valamint Péterrévén osztották ki.

Csubrilo Zoltán, Info TV

Nagy volt az izgalom a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola tanulói körében, ugyanis kipróbálhatták a Bátrak Ligájában nyert sporteszközöket. Nyolcan vehettek részt a tavasszal megtartott vetélkedőn, köztük Nagy Kristóf is. „Először is, ez egy hosszú verseny volt. Volt ilyen, mint a Ninja Warrior, akadálypályákat kaptunk, de volt íjászat, céllövészet, futás és még sok más ilyen technikai dolog.”

Csubrilo Zoltán, Info TV

A gyerekeket az általános iskola testnevelő tanára, Balázs Vörös Lívia készítette fel a vetélkedőre. Elmondta, az 500 ezer forint értékű sporteszközök hasznosak lesznek az oktatásban. „Különféle sporteszközöket kaptunk, ugrálókötél, labdák, pilates eszközök, fél pilates labda, szalagokat, amivel erősíteni tudunk, egyensúlyérzék-javító eszközöket, és mi ezt tudni fogjuk használni a testnevelés oktatásban is.”

Csubrilo Zoltán, Info TV

A Honvédelmi Sportszövetség szervezésében, a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából először vehettek részt a versenyen a vajdasági magyar gyerekek. Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, Magyar Nemzeti Tanács: „Az ilyen jellegű megmérettetések, illetve vetélkedők még közelebb hozzák a tanulókat egymáshoz, hiszen együtt kell gondolkodniuk, dolgozniuk, hiszen a közösségükért kell, hogy a legjobb formájukat nyújtsák.”

Csubrilo Zoltán, Info TV

Hajnal Virág, a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője az ajándékok átadásakor elmondta, nem csak Délvidék csatlakozott az eseményhez, hanem a többi külhoni régióból is képviseltették magukat gyerekek. „Az egész versenynek a lényege az volt, hogy magyarországi gyerekekkel és egymással is megismerkedhettek a fiatalok, és már az egy közös pont volt köztük, nem csak az életkoruk, hanem az is, hogy ugyanarra a versenyre készültek.”

Csubrilo Zoltán, Info TV
Csubrilo Zoltán, Info TV

Vajdaságból egyébként a zentai Stevan Sremac Általános Iskola csapata lett a legeredményesebb a Bátrak Ligájában. Ők voltak a verseny legjobb külhoni résztvevői.

Bátrak Ligája
sporteszközök
Zenta
Stevan Sremac Általános Iskola
Rákóczi Kupa
Jerasz Anikó
Hajnal Virág

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.