Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Sportnapot tartottak az MTTK szervezésében

2022.05.05
14:01
2022.05.05
17:27
Forrás
Pannon RTV
Röplabdában, futballban, de még sakkban is megmérkőzhettek a diákok a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar által szervezett sportnapon. Az esemény célja, hogy a tanulók között népszerűsítsék a sporttevékenységeket.

Kiss Noémi, az újvidéki Technológiai Kar hallgatója már több mint 10 éve röplabdázik, ezért ezúttal is ebben a sportágban mutatta meg tudását.

„Legjobban azt szeretem a röplabdában, hogy nincs kontakt az ellenféllel, ami azért jó, mert el lehet kerülni a sérüléseket, főleg. Szerintem egy nagyon szép sport.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Juhász Petra, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatója a sportnap csapatépítő hangulatát kedveli legjobban.

„Szerintem ez egy nagyon jó kezdeményezés a kar részéről, hiszen két év eltelt úgy a koronavírussal, hogy nem volt semmilyen sportesemény, holott tudjuk, hogy nálunk, vagy az óvópedagógusoknál vagy a tanítóknál van a tornaóra. Szerintem fontosnak tartja a kar a mozgást. Illetve, mivel Újvidékről is érkeztek hallgatók, nagyon jó alkalom a barátkozásra.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

A sportrendezvényt az MTTK Hallgatói Önkormányzata szervezte, hogy a sportokon keresztül új kapcsolatokat tudjanak kiépíteni a diákok.

Németh Elizabetta, koordinátor, HÖK, Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, Szabadka: „Minél jobban megismerjék egymást az emberek. A sport közelebb hozza őket egymáshoz és így minél többen megismerhetik egymást.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

A sportnapra több mint 80 résztvevő érkezett több vajdasági egyetemi karról, főiskoláról és középiskolából.

sportnap
MTTK

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.