Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Sportrendezvények, kézműves vásár, gasztronómiai különlegességek és főzőverseny

2021.09.18
14:13
2021.09.18
17:18
Forrás
Pannon RTV
Ezekkel a programokkal folytatódott a 31. Horgosi Szüreti Napok szombaton.

A délután folyamán játékpark várta a legkisebbeket, de lesz ünnepi műsor is, valamint több koncertet is követhetnek az érdeklődők.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Horgoson délelőtt a sporté volt a főszerep. A fiatalok különböző ügyességi játékokon vehettek részt. Bohata Bence, Horgos: „Nagyon jó itt, a különféle pályák is izgalmasak. A rendezvényt én mindig várom, sajnos tavaly elmaradt, viszont idén nagyon jó lesz, veszünk mindenfélét.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Gazdag kirakodóvásár fogadta a kilátogatókat. Őszi dekorációk, játékok, különböző dísztárgyak közül válogathattunk. Dudás Nóra, eladó, Bajmok: „Mi a szokásos termékeinket hoztuk, szárazvirág dekorációval foglalkozunk, úgy hogy a kopogtatóktól, a beltéri dekorációktol kezdve a temetőbe való koszorúkat is hoztunk, ami nem biztos, hogy ma populáris lesz, de mindenféle dolgot hoztunk.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A látogatók éhesek sem maradtak, hiszen főzőversennyel is készültek a szervezők. A zentai Hajdú Józseféknél birkapörkölt és marhapörkölt is készült. A birkapörkölt receptjét tudtuk meg a szakácstól. „Ebben a pörköltben eddig a bors van benne meg egy kis só, hogy levet engedjen a hús. Meg persze először pirítottuk, dinszteltük, tehát nem vízzel van felöntve mindjárt, az majd később kerül bele, valamennyi, hogy pöszörögjön.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

És szomjas sem maradt senki, hiszen Vassék standjánál ízletes italok voltak kaphatóak, nagy választékban. Vass Lenke, Horgos: „Borokkal jöttünk és pálinkákkal. Továbbá készült Horgos 250 éves évfordulójára egy borpárlat, ami Horgos 250 Brandy néven kóstolható itt nálunk a kisházban.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az est sztárvedége az Irigy Hónaljmirigy lesz, akik 21 órakor állnak színpadra Horgos központjában.

Horgosi Szüreti Napok
gasztronómia
szüret
szőlő
bor

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.