Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kucor Dejan

A sportról szólt a szombat Bácskossuthfalván

2022.05.22
16:26
2022.05.22
20:29
Forrás
Pannon RTV
Horgász-, koronglövő-, íjjász- és tekeversenyt tartottak valamint szabad motorosedzést.

A sporteseményeket a falunapi rendezvénysorozat keretében szervezték meg.

Pannon RTV/Kucor Dejan

Felbőgtek a motorok a bácskossuthfalvi cross pályán, ahová Vajdaságból, Horvátországból és Magyarországról érkeztek motorosok a nyílt edzésre, mintegy hatvanan. A gyerekek és fiatalok körében is népszerű ez a sport. Víg Dávid, Bácskossuthfalva: „MX 85 köbcentit hajtok, ez a kategóriám és idén van egy célunk, a szerb bajnokságot megnyerni.”

Pannon RTV/Kucor Dejan

A bácskossuthfalvi crosspálya 2018-ban épült ki, amikor a helyi mororosklub is megalakult. A mai találkozó célja az edzés, ismerkedés és a barátkozás. Bézi Mihály, titkár, Motoros Klub, Bácskossuthfalva: „Moravicán nagy hagyománya van a motoros sportnak, valamikor én még gyerekkoromból emlekszem, tehát a nyolcvanas évek óta működik Moravicán a terepmotorozás, sajnos a háborúban volt egy kis kimaradás, de próbáljuk újjáéleszteni ezt a szép hagyományt.”

Pannon RTV/Kucor Dejan

A Vadászház mögötti erdős területen lőttek célba és állatfigurákra a Kálíz íjjászverseny felnőtt és gyerek résztvevői, akik egész Vajdaságból érkeztek. Tölgyesi Dominika nagyon kedveli ezeket a barátkozós versenyeket. Tölgyesi Dominika, Bajsa: „Az fogott meg benne, hogy folyton megyünk másfelé, bejárjuk az országot vele, barátkozunk, tanulunk minden versenyen és próbálgatjuk magunkat különböző célokon.”

Pannon RTV/Kucor Dejan

A bácskossuthfalvi Fácán Vadászegyesület már 23 éve szervez koronglövő versenyeket. A vadászatban most holt szezon van, így ez jó alkalom a gyakorlásra, ismerkedésre. Papp László, titkár, Fácán Vadászegyesület, Bácskossuthfalva: „Egyedülálló, mert egész Szerbiában ezt a típusú versenyt csak nálunk szervezik, ez az úgynevezett parkusz típusú, ez imitálja a fácánrepülést, a fogoly repülést és a nyúlnak a szaladását is, hiszen van olyan korongunk, ami a földön gurul, míg a többi a levegőben száll.”

Szombaton horgászversenyt és tekebajnokságot is tartottak Bácskossuthfalván.

Bácskossuthfalva
sportnap
Bézi Mihály
Papp László

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.