Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

A Szabadkai Magyar Rádió is a Pannon Médiaházból sugározza műsorát

2018.06.05
10:42
2018.06.05
16:07
Forrás
Pannon RTV
Ez a szerkesztőség munkatársai és a műszaki személyzet számára merőben új, jobb és korszerűbb munkafeltételeket, a hallgatók részére pedig minőségibb hangzást jelent az egész napos adás ideje alatt.

Kedd reggel valamivel 7 óra után a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorát már a Pannon Médiaház új stúdiójából sugározta. Kartali Rita éppen Szendi Zsolttal, a Vöröskereszt vízi mentőszolgálatának vezetőjével beszélgetett.

A stúdióbeszélgetés során a strandszezon megkezdése alkalmából a biztonságos fürdőzésre hívta fel a figyelmet Szendi Zsolt, aki gyakran szerepel rádió- és tévéműsorokban, az új stúdió lenyűgözte.

Szendi Zsolt, a vízi mentőszolgálat vezetője, szabadkai Vöröskereszt: „Új, szép, európai, szerintem. És tetszik.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Kartali Rita, a Szabadkai Magyar Rádió főszerkesztő-helyettese gyakorlott műsorvezető létére, lámpalázas volt, amikor kedd reggel az új stúdióból köszöntötte a hallgatókat: „Megszoktuk, amíg a püspökségen voltunk, ott egy pici stúdiónk volt, intimebb volt a hangulat, és itt azért beülni ebbe a nagy stúdióba, merőben más, de nagyon nagyon jó érzés.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Farkas Ervin műszaki munkatárs sem nem most kezdte a szakmát, de az új technika kezelése számára is kihívás: „Nagy öröm ez számunkra, hogy egy ilyen szerkezetet és egy ilyen technikát tudunk kezelni. Nagyon meg van könnyítve a munkánk, de viszont nagyon oda is kell figyelni, hogy minden folyamatosan működjön és ne legyen baki.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Maráci Barabás Mónika főszerkesztőt, az általuk a szerkesztők bunkerének nevezett szobában értük el. Ott szerkesztik a reggeli műsort.

Maráci Barabás Mónika, főszerkesztő, Szabadkai Magyar Rádió: „Előkészítem az anyagokat, szövegeket előkészítem, itt vágok, itt írom a szöveget és szólok a műsorvezetőnek, így akkor koordinálom tulajdonképpen a műsort.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

A Szabadkai Magyar Rádió új szerkesztőségében már minden munkatárs elfoglalta új helyét. Szabó-Hangya Teréz, újságíró, Szabadkai Magyar Rádió: „Jó körülmények között mindig jobb a munka is. Sikeresebbek a riportok, az embernek kedve van dolgozni egy világos, fűtött-hűtött helyiségben és nagyon korszerű fölszereléssel.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

A változásokat a Szabadkai Magyar Rádió hallgatói is tapasztalhatják. Sokkal minőségibb a hangzás mostantól a 89,6 MHz-en.

Szabadkai Magyar Rádió
Pannon Médiaház

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.