Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szabadkai Winterfest

2021.12.04
20:35
Forrás
Pannon RTV
Ünnepélyes keretek között megnyílt a hagyományos szabadkai Winterfest téli vásár.

A rendezvényt egy év kihagyás után szervezték meg, tavaly ugyanis a koronavírus-járványhelyzet miatt elmaradt. Már az első napon hatalmas volt az érdeklődés, a kínálat igazán pazar, maga a vásár pedig látványos. A különféle ajándéktárgyak és díszek mellett sokféle finomságot is megkóstolhatnak a látogatók.

Pannon RTV

Érezni lehet a levegőben a forralt bor és a kürtőskalács illatát. Az elmúlt tíz év alatt igazi turisztikai attrakcióvá nőtte ki magát a szabadkai Winterfest. Az idei rendezvény 2022. január 13-ig várja a látogatókat. Több mint hetven árus állította ki és kínálja az ünnepekre a termékeit, elsősorban kézműves termékeket, házi készítésű élelmiszereket, és karácsonyi dekorációkat.

Csernák Ágnes érdeklődve nézelődött a téli vásár első napján. Örült annak, hogy idén ismét megrendezték a Winterfestet: „Sajnos tavaly nem szervezték meg a járvány miatt, de most az idén örömmel tudtuk meg, hogy megnyílt ma a vásár, és ellátogattunk, kijöttünk ide egy kicsit szétnézni”

Pannon RTV

A látogatókat bőséges étel- és italkínálat várja. Sokan már az első este forralt bor mellett próbáltak felmelegedni, de jól fogyott a kürtőskalács is. Soós Mária a kezdetek óta minden évben ott van a Winterfesten: „Így megismerik a hagyományainkat és a régi, régi ízeket is.”

 

Pannon RTV

A tizedik téli vásár nemcsak a jubileum miatt jelentős - emelte ki a megnyitó alkalmával Srđan Samardžić. Egy év kihagyás után ismét sikerült megszervezni a Winterfestet, és ez bizalomra ad okot - tette hozzá a szabadkai Városi Tanács gazdasággal megbízott tanácstagja: „Nehéz év van mögöttünk, ez már a második nehéz esztendő, hiszen társadalomként nagy kihívással nézünk szembe. A remény minden felcsillanása, az öröm csillanása, és a jó hangulat csillanása rendkívül fontos a városunkban. Szabadka város igyekszik hozzájárulni az ünnepi hangulathoz.”

Pannon RTV

A tizedik Winterfest téli vásár szervezője a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat, a városi önkormányzat támogatásával.

Winterfest

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.