Ugrás a tartalomra
Pixabay

A szaharai por miatt most nem érdemes autót mosni

2018-04-17
08:39
Forrás
hirado.hu
Szerdáig lehet poros-homokos a levegő.

Szaharai port tartalmaz a légkör, jelentette a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat. Emiatt szerdáig nem ajánlott kocsit vagy ablakot mosni, ugyanis a következő két napban helyenként kisebb csapadék fordulhat elő, s így kárba veszhet a tisztításba fektetett pénz és munka. A poros-homokos légtömeg első hulláma még vasárnap este érkezett, ami az előrejelzések szerint kedd estig a régióban marad. Kedden a nap végén egy hidegfront érkezik, amely szerdára okoz légtömegváltást, illetve a levegő tisztulását. Évente többször is előfordul, hogy Közép-Európát is eléri a közép-afrikai légáramlat. Ez most azért látványosabb, mert a szaharai homok és por az esővel is keveredve láthatóbb nyomot hagy - mondták az illetékesek.

szaharai por
időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:08

Babosék már a döntőben

Babos Tímea és partnere, Kristina Mladenović győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.