Ugrás a tartalomra
Pixabay

A szaharai por miatt most nem érdemes autót mosni

2018-04-17
08:39
Forrás
hirado.hu
Szerdáig lehet poros-homokos a levegő.

Szaharai port tartalmaz a légkör, jelentette a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat. Emiatt szerdáig nem ajánlott kocsit vagy ablakot mosni, ugyanis a következő két napban helyenként kisebb csapadék fordulhat elő, s így kárba veszhet a tisztításba fektetett pénz és munka. A poros-homokos légtömeg első hulláma még vasárnap este érkezett, ami az előrejelzések szerint kedd estig a régióban marad. Kedden a nap végén egy hidegfront érkezik, amely szerdára okoz légtömegváltást, illetve a levegő tisztulását. Évente többször is előfordul, hogy Közép-Európát is eléri a közép-afrikai légáramlat. Ez most azért látványosabb, mert a szaharai homok és por az esővel is keveredve láthatóbb nyomot hagy - mondták az illetékesek.

szaharai por
időjárás

Most

16:40

Enyhül az idő Vajdaságban

A viharos hétvége után ezen a héten már kissé enyhébb időjárásra számíthatunk Szerbiában, főként pedig Vajdaságban. Holnaptól már melegebb időnk lesz a meteorológusok szerint.
14:52

Jókor találkozik a szerb és magyar válogatott

Märcz Tamás szerint a jövő szempontjából jókor találkozik a magyar férfi vízilabda-válogatott a címvédő és olimpiai bajnok szerbekkel a Barcelonában zajló Európa-bajnokság keddi negyeddöntőjében.

Népszerű

vízben rekedt autó

Hatalmas felhőszakadás árasztotta el Szabadkát

Sok gondot okozott a heves eső Szabadkán csütörtök délután. Több út is járhatatlanná vált, mivel a csatornahálózat nem tudta elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot.

Eltűnt egy majom a Palicsi Állatkertből

Az állatnak még tegnap veszett nyoma, azóta pedig már a rendőrség is keresi. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a majom elszökött-e, vagy pedig valaki ellopta.
vihar

Ítéletidőre figyelmeztetnek Szerbiában

A Szerbia Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint az elkövetkező három napban az ítéletidő az ország egész területére kiterjedhet, de a legkritikusabb helyzet Nyugat-Szerbiában várható.

A boldogító igen

Ürményi Róbert, a Pannon RTV zentai stábjának munkatársa ma örök hűséget fogadott párjának, Szabó Rékának.