Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szakácskönyv gyerekeknek

2019-04-25
07:31
2019-04-25
17:29
Forrás
Pannon RTV
Gyerekek részére írt szakácskönyvet Paskó atya. A könyvbemutatót szerdán a szabadkai városháza dísztermében tartották.

Ezúttal gyerekek részére írt szakácskönyvet Paskó atya. A könyvbemutatót a szabadkai városháza dísztermében tartották, számos résztvevővel.

 

Paskó atya nem is annyira a receptek miatt, hanem elsősorban családépítő szándékkal írta legújabb, gyerekeknek szóló, szakácskönyvét. Saját gyermekkorának ízvilágát és a régi emlékeket igyekezett olvasmányosan megörökíteni.

Paskó Csaba, szerző: „Eszembe jut nagyanyám paradicsomlevese, eszembe jutnak az első élmények a konyhában, amelyek meghatározóak voltak abban, hogy én ma gasztronómiával foglalkozzak.”

Szalai Attila igyekezett a régi nagy mesekönyvekhez hasonlót készíteni, azt mondta gyerekeknek rajzolni teljen másfajta kihívás.

Szalai Attila, karikaturista: „Olyan színi- és formai világot próbáltam belevinni, amit a gyerekek könnyen megemésztenek. Azzal a nem titkolt szándékkal, hogy sűrűn lapozgassák a könyvet.”

Az esten felléptek a zeneiskola diákjai, volt nagymamák által készített ételkóstoló és az apróséfek is jelen voltak, a beszélgetést Kálló Béla moderálta.

Paskó Csaba
szakácskönyv

Most

13:19, Frissítve: 14:02

Népszerű a szabadkai nagybani piac

Nem ritkán más városokból is a szabadkai nagybanira járnak a vásárlók, mert itt elmondásuk szerint az őstermelőktől jutányos áron szerezhetik be a friss zöldséget és a gyümölcsöt.
13:05, Frissítve: 14:14

Halnapok Szabadka központjában

Második alkalommal szervezték meg a Halnapok elnevezésű rendezvényt Szabadkán, a Szentháromság-szobor előtti sétányon, a Városháza szomszédságában.
12:59, Frissítve: 13:04

Monodrámáktól hangos Óbecse

Elkezdődött szerda este Óbecsén a 7. Be:femon, azaz az Óbecsei Monodráma Fesztivál. Szombatig hét előadást láthat a közönség.

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.