Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szakácskönyv gyerekeknek

2019-04-25
07:31
2019-04-25
17:29
Forrás
Pannon RTV
Gyerekek részére írt szakácskönyvet Paskó atya. A könyvbemutatót szerdán a szabadkai városháza dísztermében tartották.

Ezúttal gyerekek részére írt szakácskönyvet Paskó atya. A könyvbemutatót a szabadkai városháza dísztermében tartották, számos résztvevővel.

 

Paskó atya nem is annyira a receptek miatt, hanem elsősorban családépítő szándékkal írta legújabb, gyerekeknek szóló, szakácskönyvét. Saját gyermekkorának ízvilágát és a régi emlékeket igyekezett olvasmányosan megörökíteni.

Paskó Csaba, szerző: „Eszembe jut nagyanyám paradicsomlevese, eszembe jutnak az első élmények a konyhában, amelyek meghatározóak voltak abban, hogy én ma gasztronómiával foglalkozzak.”

Szalai Attila igyekezett a régi nagy mesekönyvekhez hasonlót készíteni, azt mondta gyerekeknek rajzolni teljen másfajta kihívás.

Szalai Attila, karikaturista: „Olyan színi- és formai világot próbáltam belevinni, amit a gyerekek könnyen megemésztenek. Azzal a nem titkolt szándékkal, hogy sűrűn lapozgassák a könyvet.”

Az esten felléptek a zeneiskola diákjai, volt nagymamák által készített ételkóstoló és az apróséfek is jelen voltak, a beszélgetést Kálló Béla moderálta.

Paskó Csaba
szakácskönyv

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:01, Frissítve: 10:07

Visszatér a nyár

A hét hátralevő részében változékony időjárásra számíthatunk - derül ki a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzéséből.
08:32

Amerika kilép a WHO-ból

Az Egyesült Államok hivatalosan értesítette az ENSZ-főtitkárt, hogy kilép az ENSZ Egészségügyi Világszervezetéből, a WHO-ból.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.