Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szakácskönyv gyerekeknek

2019-04-25
07:31
2019-04-25
17:29
Forrás
Pannon RTV
Gyerekek részére írt szakácskönyvet Paskó atya. A könyvbemutatót szerdán a szabadkai városháza dísztermében tartották.

Ezúttal gyerekek részére írt szakácskönyvet Paskó atya. A könyvbemutatót a szabadkai városháza dísztermében tartották, számos résztvevővel.

 

Paskó atya nem is annyira a receptek miatt, hanem elsősorban családépítő szándékkal írta legújabb, gyerekeknek szóló, szakácskönyvét. Saját gyermekkorának ízvilágát és a régi emlékeket igyekezett olvasmányosan megörökíteni.

Paskó Csaba, szerző: „Eszembe jut nagyanyám paradicsomlevese, eszembe jutnak az első élmények a konyhában, amelyek meghatározóak voltak abban, hogy én ma gasztronómiával foglalkozzak.”

Szalai Attila igyekezett a régi nagy mesekönyvekhez hasonlót készíteni, azt mondta gyerekeknek rajzolni teljen másfajta kihívás.

Szalai Attila, karikaturista: „Olyan színi- és formai világot próbáltam belevinni, amit a gyerekek könnyen megemésztenek. Azzal a nem titkolt szándékkal, hogy sűrűn lapozgassák a könyvet.”

Az esten felléptek a zeneiskola diákjai, volt nagymamák által készített ételkóstoló és az apróséfek is jelen voltak, a beszélgetést Kálló Béla moderálta.

Paskó Csaba
szakácskönyv

Most

07:09

Szerbia nyerte az Acropolis kupát

Szerbia férfi kosárlabda-válogatottja nyerte meg Athénban az Acropolis kupát, miután a döntőben hosszabbítás után 85-80-ra legyőzte a házigazda Görögország csapatát.
22:27, Frissítve: 22:44

Ismét erdőtűz pusztít Gran Canaria szigetén

Mintegy négyezer embert kellett kitelepíteni a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián tomboló erdőtűz miatt – közölte a Kanári-szigetek elnöke vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján.
22:04

Százezrek tüntettek békésen Hongkongban

Több százezren tüntettek békésen vasárnap Hongkongban, azt mutatva, hogy a mozgalom továbbra is széles támogatást tud maga mögött a nemzetközi repülőtér működését megbénító ülőtüntetés után is.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.