Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jaroslav Pap

Szakadozott felhőtakaró, szűrt napsütéssel, akár 20 fokkal

2021.02.07
07:45
2021.02.08
13:06
Forrás
hirado.hu, Szerbiai RTV, OMSZ
Változóan felhős, napos idő várható, átlagon felüli hőmérséklettel.
Tanjug/Jaroslav Pap

A maximum elérheti a 20 fokot is az országban, Vajdaságban pedig a 16-18-at. A ködös, hűvös reggel után kisüthet a nap is. Dél-Bánátban viharos széllökéseket hozhat a Kossava.

A jövő hét első felében gyakori felhősödés várható csapadékkal, esővel, a hőmérséklet folyamatosan és fokozatosan csökken, de még így is átlagon felüli lesz - írja a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet honlapján. Havazásra csak a hegyekben lehet számítani. Csütörtöktől viszont erős lehűlés jön, már az ország egész területén valószínű hóesés. A hét végéig maradhat a hideg idő.

Tanjug/Jaroslav Pap

Magyarországon ma jobbára erősen felhős vagy borult, párás idő várható, de délen, délkeleten szakadozott, vékonyabb lehet a felhőtakaró, több-kevesebb szűrt napsütéssel. Délelőtt az ország északi harmadán csak kevés helyen és csekély mennyiségű eső valószínű. Estefelé nyugat felől ugyanakkor már egyre többfelé elered az eső. A keleties szelet gyakran élénk, néhol erős lökések kísérik – írja a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat. A csúcshőmérséklet 1 és 15 fok között alakul, északkeleten az alacsonyabb, a déli határ közelében a magasabb értékekkel. Késő este 1 és 11 fok között alakul a hőmérséklet. Este jobbára erősen felhős vagy borult, párás idő várható. Egy nyugatról átvonuló csapadékzónából sokfelé várható eső. A déli, délkeleti szél helyenként élénk lesz. Hajnalban 0, +8 fok valószínű.

Kovács Géza, klímakutató: „Úgy tűnik, hogy az a hétvége, ami következik, az lesz az idei év leghidegebb hétvégéje, tartós mínuszokkal ugyanis igen erős anticiklon épül fel közelünkben és a hideg levegő megnyugszik, leülepszik, úgyhogy erős fagyok várhatók, akár -8, -10 fokos fagyok. Száraz idő lesz, többnyire napos, illetve ködfelhős, párás. A maximális értékek is fagypont alatt lesznek kevéssel. Azt lehet mondani, igazi kemény téli időre van kilátás. Viszont csapadék a hét második felében nem várható.”

időjárás
Szerbia
Vajdaság
felhős
borult
párás
felhőtakaró

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.