Ugrás a tartalomra
százlábú, illusztráció
Pixabay, illusztráció

Százlábút távolítottak el egy újvidéki nő orrából

2017-12-15
22:17
Forrás
Blic
Az orvos szerint egyedi esetről van szó, pályája során nem találkozott hasonló esettel.

A huszonegy éves páciens azzal fordult az orr-fül-gégész szakorvoshoz, hogy furcsát érez az orrában. A mikroszkópos vizsgálat során az orvos látta, hogy valami mozog a nő orrában. Miután a nő meglátta mit távolított el az orvos az orrából, annyira zaklatott állapotba került, hogy pszichológus segítségét kellett kérni a megnyugtatására. Az élőlényt az újvidéki Pasteur Intézetbe küldték, ahol kiderült, hogy ez egy parazita, amely akár hat centiméterre is megnőhet. Valószínűleg az állat még peteként kerülhetett alvás közben a nő orrába és ott fejlődött ki. Az orvos szerint egyedi esetről van szó, pályája során nem találkozott hasonló esettel. 

százlábú
orr
Újvidék

Most

20:54

Borús napok jönnek

Vasárnap borult lesz az ég, Szabadka területén havas eső is előfordulhat. A hőmérséklet csökken, a legmelegebb órákban 3 Celsius-fok, éjszaka pedig fagypont körüli hőmérséklet lesz.
20:12

Fegyvert foglalt le a koszovói rendőrség

Két pisztolyt, lőszert és két kést foglalt le a koszovói rendőrség egy Gračanica melletti faluban hat albán nemzetiségű személytől. Az előállítottaktól pénteken két fémrudat is elkoboztak.
20:00, Frissítve: 20:10

A perui tengerparton tartott misét Ferenc pápa

Peru északi részén, Trujillo tengerpartján tartott misét Ferenc pápa szombaton, és azzal vigasztalta a tavalyi áradásokban földönfutóvá vált lakosságot, hogy együtt az élet minden viharát túlélhetik.
19:42, Frissítve: 23:20

Véget ért a 40. Dakar-rali

Az autósoknál a spanyol Carlos Sainz, a motorosoknál az osztrák Matthias Walkner bizonyult a legjobbnak. Gyenes Emánuel a 23. lett, Saghmeister Gábor a 79. helyen fejezte be a túrát.

Népszerű