Ugrás a tartalomra
százlábú, illusztráció
Pixabay, illusztráció

Százlábút távolítottak el egy újvidéki nő orrából

2017-12-15
22:17
Forrás
Blic
Az orvos szerint egyedi esetről van szó, pályája során nem találkozott hasonló esettel.

A huszonegy éves páciens azzal fordult az orr-fül-gégész szakorvoshoz, hogy furcsát érez az orrában. A mikroszkópos vizsgálat során az orvos látta, hogy valami mozog a nő orrában. Miután a nő meglátta mit távolított el az orvos az orrából, annyira zaklatott állapotba került, hogy pszichológus segítségét kellett kérni a megnyugtatására. Az élőlényt az újvidéki Pasteur Intézetbe küldték, ahol kiderült, hogy ez egy parazita, amely akár hat centiméterre is megnőhet. Valószínűleg az állat még peteként kerülhetett alvás közben a nő orrába és ott fejlődött ki. Az orvos szerint egyedi esetről van szó, pályája során nem találkozott hasonló esettel. 

százlábú
orr
Újvidék

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:24, Frissítve: 18:31

Mindent a Batyuba!

Július utolsó hetében tartják Zentagunarason a legnagyobb délvidéki népművészeti tábort, a Batyu tábort. A programra idén is majd’ háromszáz fiatalt várnak.
15:22, Frissítve: 17:00

A Lány című film nyerte az Arany torony-díjat

Lukas Dhont belga rendező Lány című filmje érdemelte ki az Arany torony-díjat az Európai Filmek 25. Palicsi Fesztiválján. A filmkedvelők a tegnapi záróceremónia után még két alkotást nézhettek meg.
13:35, Frissítve: 15:32

Strandolás a Tisza-parton

A nyári melegben aligha találunk jobb kikapcsolódást, mint a strandolást. A magyarkanizsai Tisza-parton minden lehetőség adott, hogy kihasználjuk ezt.

Népszerű

vízben rekedt autó

Hatalmas felhőszakadás árasztotta el Szabadkát

Sok gondot okozott a heves eső Szabadkán csütörtök délután. Több út is járhatatlanná vált, mivel a csatornahálózat nem tudta elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot.

Eltűnt egy majom a Palicsi Állatkertből

Az állatnak még tegnap veszett nyoma, azóta pedig már a rendőrség is keresi. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a majom elszökött-e, vagy pedig valaki ellopta.
vihar

Ítéletidőre figyelmeztetnek Szerbiában

A Szerbia Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint az elkövetkező három napban az ítéletidő az ország egész területére kiterjedhet, de a legkritikusabb helyzet Nyugat-Szerbiában várható.

A boldogító igen

Ürményi Róbert, a Pannon RTV zentai stábjának munkatársa ma örök hűséget fogadott párjának, Szabó Rékának.