Ugrás a tartalomra
SISY
Pannon RTV

Száznál is több előadó az idei SISY konferencián

2017-09-14
22:48
2017-10-04
12:37
Forrás
Pannon RTV
Ünnepélyes megnyitóval kezdődött a 15. SISY, vagyis az International Symposium on Intelligent Systems and Informatics konferencia, amely a szabadkai Városháza dísztermében került megrendezésre.

A konferencia szervezői az Óbudai Egyetem és a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola. A megnyitó keretein belül a szervezők üdvözölték a szerbiai, az anyaországi és a külföldi vendégeket. 14 külföldi állam kutatói és tudósai gyűltek össze ez alkalomból.

A megnyitó után elkezdődött az előadássorozat, amely szombatig folytatódik. 60 munka kerül bemutatásra, több mint 100 előadóra számítanak.

Fürstner Igor, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola igazgatója: „Immár 15. alkalommal szervezzük meg ezt a konferenciát, tehát egy viszonylag hosszú tradíciót tud maga mögött. A konferencia az alkalmazott matematikát, alkalmazott informatikát fedi, de amikor azt mondom, hogy alkalmazott, akkor itt inkább arra gondolok, hogy a műszaki alkalmazásokban hogyan tudjuk hasznosítani ezt az elméleti tudást.”

SISY
Szabadka
nemzetközi
konferencia
matematika

Most

12:02, Frissítve: 12:29

Érkezik az influenzaszezon

Egyes szerbiai kórházakban már óvintézkedéseket vezettek be az influenza terjedésének megakadályozására. Észak-Bácskában viszont még csak elvétve fordulnak orvoshoz náthás tünetekkel a páciensek.
11:13, Frissítve: 11:22

Felmelegedés kezdődött térségünkben

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint a következő napokban a legtöbb helyen 10 fokig, vagy akár fölé is emelkedik a hőmérő higanyszála napközben.
08:23, Frissítve: 08:29

Örök tél filmbemutató

Az Örök tél című magyar történelmi filmdrámát mutatták be péntek este Magyarkanizsán. A film Havasi János Lánykák, az idő eljárt című novellája alapján készült.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.