Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Száznál is több előadó az idei SISY konferencián

2017.09.14
22:48
2022.07.27
10:50
Forrás
Pannon RTV
Ünnepélyes megnyitóval kezdődött a 15. SISY, vagyis az International Symposium on Intelligent Systems and Informatics konferencia, amely a szabadkai Városháza dísztermében került megrendezésre.

A konferencia szervezői az Óbudai Egyetem és a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola. A megnyitó keretein belül a szervezők üdvözölték a szerbiai, az anyaországi és a külföldi vendégeket. 14 külföldi állam kutatói és tudósai gyűltek össze ez alkalomból.

A megnyitó után elkezdődött az előadássorozat, amely szombatig folytatódik. 60 munka kerül bemutatásra, több mint 100 előadóra számítanak.

Fürstner Igor, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola igazgatója: „Immár 15. alkalommal szervezzük meg ezt a konferenciát, tehát egy viszonylag hosszú tradíciót tud maga mögött. A konferencia az alkalmazott matematikát, alkalmazott informatikát fedi, de amikor azt mondom, hogy alkalmazott, akkor itt inkább arra gondolok, hogy a műszaki alkalmazásokban hogyan tudjuk hasznosítani ezt az elméleti tudást.”

SISY
Szabadka
nemzetközi
konferencia
matematika

Most

15:20, Frissítve: 15:32

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.