Ugrás a tartalomra
SISY
Pannon RTV

Száznál is több előadó az idei SISY konferencián

2017-09-14
22:48
2017-10-04
12:37
Forrás
Pannon RTV
Ünnepélyes megnyitóval kezdődött a 15. SISY, vagyis az International Symposium on Intelligent Systems and Informatics konferencia, amely a szabadkai Városháza dísztermében került megrendezésre.

A konferencia szervezői az Óbudai Egyetem és a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola. A megnyitó keretein belül a szervezők üdvözölték a szerbiai, az anyaországi és a külföldi vendégeket. 14 külföldi állam kutatói és tudósai gyűltek össze ez alkalomból.

A megnyitó után elkezdődött az előadássorozat, amely szombatig folytatódik. 60 munka kerül bemutatásra, több mint 100 előadóra számítanak.

Fürstner Igor, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola igazgatója: „Immár 15. alkalommal szervezzük meg ezt a konferenciát, tehát egy viszonylag hosszú tradíciót tud maga mögött. A konferencia az alkalmazott matematikát, alkalmazott informatikát fedi, de amikor azt mondom, hogy alkalmazott, akkor itt inkább arra gondolok, hogy a műszaki alkalmazásokban hogyan tudjuk hasznosítani ezt az elméleti tudást.”

SISY
Szabadka
nemzetközi
konferencia
matematika

Most

10:03, Frissítve: 10:12

Kiütötte a Bayern a Barcelonát

8 gólt kapott tegnap a Barcelona labdarúgó csapata a Bayern Münhcen elleni BL negyeddöntőben. A katalán klub ezzel fennállása egyik legsúlyosabb vereségét szenvedte el.
07:48, Frissítve: 07:59

Nagyboldogasszony ünnepe van

Ma ünnepli a katolikus egyház a legfontosabb Mária-ünnepet, Nagyboldogasszony napját, vagyis Szűz Mária halálát és mennybevételét.

Népszerű

Karantén vár a Szerbiába utazókra?

Szerbia PCR-teszt kötelezettséget és karantént róhat ki az országba utazó külföldiek számára - erről ír a szerb sajtó. A hírt Branislav Tiodorović, a válságstáb tagja is megerősítette.