Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Szebbnél szebb virágok Szabadkán

2019.10.24
14:13
2019.10.24
18:14
Forrás
Pannon RTV
Megnyitotta kapuit az őszi Garden Flora virág- és ültetvényvásár Szabadka központjában. Az érdeklődők vasárnapig tekinthetik meg a szebbnél szebb növényeket, virágokat.

Már az első napon nagy volt az érdeklődés a negyedik alkalommal megszervezett őszi virág- és ültetvényvásáron. A látogatók rengeteg, színes, különleges növényt tekinthetnek és vásárolhatnak meg Szabadka főterén.

Kalmár Irén: „Kedvenc virágom rengeteg van, meg virágom is rengeteg van otthon. Most azért jöttem ki, mert megyünk a temetőt rendet rakni és szeretnénk kivinni valami virágot már előre.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Krizantémok, árvácskák, mikulásvirágok, cserepes növények és örökzöldek széles kínálatával érkeztek a vajdasági virágárusok.

Bezdán Szilvia, Bajmok: „Ilyenkor ősszel természetesen, hogy a krizantém. Vágott formában is van, de inkább évek óta a cserepes krizantém az, ami jobban megy. Otthon is dekorálnak vele meg természetesen ilyenkor a temetőbe viszik.”

Kiss Árpád a Szabadkai Paraszt Egyesület elnöke elégedett a rendezvénnyel, hiszen minden évben egyre szebb és szebb virágkölteményeket hoznak a termelők: „A termelők igényt tartottak arra, hogy csináljunk ilyet is, mert vásárlók vannak, érdeklődők vannak, és az hiszem, hogy igazolta is magát a rendezvény, mivel már negyedik alkalommal kerül megrendezésre. Most is látszik, hogy már az első nap sokan kilátogattak a rendezvénynek. A kiállítók nagyon szívesen jönnek és azt hiszem, hogy egy nagyon pozitív irányzatú rendezvényről tudunk beszélni.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Az őszi virág- és ültetvényvásár egészen vasárnapig várja az érdeklődőket Szabadka központjában.

Garden Flora
virágkiállítás
Szabadka

Most

20:02

Vučić: Ukrajna a fő téma Davosban

Ukrajna kérdése játszik központi szerepet a Davosi Világgazdasági Fórumon, erről beszélt a szerb köztársasági elnök a szerb közmédiának, aki maga is részt vesz a rendezvényen.
19:33

Korszerű gépek és újítások kellenek

Sokan szeretnének korszerű gépeket vásárolni az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron. A beruházás azonban sokba kerül - mondják a termelők. Aki teheti, pályázati lehetőségeken keresztül próbál fejleszteni.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.