Ugrás a tartalomra
Rügyek a fán
Pannon RTV

Szeles, csapadékos időjárásra kell számítani

2019-02-10
12:46
2019-02-10
17:57
Forrás
Pannon RTV
Hétfőre megérkezik a térségünkbe a hidegfront, amely az elkövetkező napokban változékonnyá teszi az időjárást. Erős, viharos szélre is számítani kell.

Bár meglehetősen szép, napos idő volt vasárnap, ez az elkövetkező napokban nem lesz így: esős illetve felhős időszakok váltják egymást.

A palicsi sétány

Palicson a délelőtti órákban a hőmérő higanyszála 4 fokot mutatott, ennek ellenére a csípős hideg szélben ezt jóval hidegebbnek lehetett érezni. Hétfőn pedig megérkezik térségünkbe a hidegfront élénk, erős, helyenként viharos széllel, többfelé esővel, záporokkal. Napközben 4 és 9, éjszaka 0 és 3 fok között alakulnak a maximumok.

Kedden helyenként záporok, hózáporok kialakulására is számíthatunk és marad továbbra is az erős, olykor viharos légmozgás. Az előrejelzések szerint a hét második felében is marad a változékony idő rövid napsütéses időszakokkal. Az előttünk álló héten napközben nem lesz 10 foknál melegebb, éjszakánként pedig nem kell kemény fagyokra számítani.

Pár a tóparton

A szeles idő miatt egyeseknél ingerlékenység, nyugtalanság, valamint fejfájás is felléphet. A szél ronthatja hő- és komfortérzetünket, így érdemes rétegesen öltözködni, ha kimegyünk a szabadba. Immunrendszerünk erősítése érdekében továbbra is fogyasszunk elegendő C-vitamint, sok folyadékot, meleg teákat, leveseket.

időjárás
eső
szél
hidegfront

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.