Ugrás a tartalomra
Rügyek a fán
Pannon RTV

Szeles, csapadékos időjárásra kell számítani

2019-02-10
12:46
2019-02-10
17:57
Forrás
Pannon RTV
Hétfőre megérkezik a térségünkbe a hidegfront, amely az elkövetkező napokban változékonnyá teszi az időjárást. Erős, viharos szélre is számítani kell.

Bár meglehetősen szép, napos idő volt vasárnap, ez az elkövetkező napokban nem lesz így: esős illetve felhős időszakok váltják egymást.

A palicsi sétány

Palicson a délelőtti órákban a hőmérő higanyszála 4 fokot mutatott, ennek ellenére a csípős hideg szélben ezt jóval hidegebbnek lehetett érezni. Hétfőn pedig megérkezik térségünkbe a hidegfront élénk, erős, helyenként viharos széllel, többfelé esővel, záporokkal. Napközben 4 és 9, éjszaka 0 és 3 fok között alakulnak a maximumok.

Kedden helyenként záporok, hózáporok kialakulására is számíthatunk és marad továbbra is az erős, olykor viharos légmozgás. Az előrejelzések szerint a hét második felében is marad a változékony idő rövid napsütéses időszakokkal. Az előttünk álló héten napközben nem lesz 10 foknál melegebb, éjszakánként pedig nem kell kemény fagyokra számítani.

Pár a tóparton

A szeles idő miatt egyeseknél ingerlékenység, nyugtalanság, valamint fejfájás is felléphet. A szél ronthatja hő- és komfortérzetünket, így érdemes rétegesen öltözködni, ha kimegyünk a szabadba. Immunrendszerünk erősítése érdekében továbbra is fogyasszunk elegendő C-vitamint, sok folyadékot, meleg teákat, leveseket.

időjárás
eső
szél
hidegfront

Most

06:50, Frissítve: 07:34

Határinfó

Áramkimaradás miatt ideiglenesen szünetel a határforgalom-ellenőrzés kedden a Röszke Közúti Határátkelőhelyen.
23:22, Frissítve: 23:39

A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.
22:32, Frissítve: 22:40

Feltárják a waterlooi csatamező kórházát

A waterlooi csatamező tábori kórházát az európai szövetséges csapatokat vezető wellingtoni herceg hozott létre Mont-St-Jeanban. Feltételezik, hogy legalább hatezer sebesültet láttak el itt.

Népszerű