Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szemétszedésből kaland

2021.10.16
15:27
2021.10.16
19:36
Forrás
Pannon RTV
A Tisza hulladékszennyezése óriási természetvédelmi probléma. A PET Kupa ennek felszámolására jött létre.
Pannon RTV

Ez a non-profit, civil kezdeményezés egész évben rendezvényeket, hulladékszedési akciókat, kiállításokat és szakmai egyeztetéseket szervez. Létrehoztak egy Műanyag Műhelyt is, becenevén a Mümüt. A műhely falai között a folyóból kiszedett műanyagot hasznosítják újra. Ivánfi Csanád a program keretében evezett a Tisza forrásától a torkolatáig PET-palackból készült csónakjával. Tapasztalatait most Újvidéken osztotta meg követőivel.

Pannon RTV

Ivánfi Csanád, a PET kupa expedíció vezetője: „A szemétszedés, és az újrahasznosítás is a PET kupának a profiljához tartozik. Nagyon fontos, hogy csináltunk monitoringozást, tehát a magyar szakaszon szinte már majdnem meg van mindkét parton, hogy mekkora fokú a szennyeződés az adott területen. Most a szerb szakaszt is szeretnénk felmérni, hogy hol vannak a gócpontok, és hol és milyen mennyiségben van.”

Pet Kupa
Pet-kupa
pet palack
PET palackok
Tisza

Most

00:06

Európa-liga-döntő - az Eintracht Frankfurt nyert

Európa Liga mindig is a Bajnokok Ligája mostohatestvére volt, idén kicsit futballromantikusra sikerült a döntő párosítása, ugyanis két nagy múltú, de nemzetközi szinten kevésbé sikeres klub jutott el az aranycsatáig.
22:35

Szerelmek szerelme

A Zentai Magyar Kamaraszínház színészeinek előadásában mutatták be Mészáros Anikó Szerelmek szerelme című darabját.

Népszerű