Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szent Mihály-napi táncháztalálkozó és sokadalom Zentán

2018.09.29
18:37
2018.09.30
17:43
Forrás
Pannon RTV
A második alkalommal megrendezett esemény Bognár Szilvia városközpontban tartott koncertjével kezdődött, majd a Sportcsarnokban folytatódott a mulatság.
Pannon RTV

Az Ispiláng gyermek-néptáncegyüttes és a Zentai Fúvószenekar tagjai vezették a felvonulást a központtól a Sportcsarnokig. A táncháztalálkozón minden korosztály megjelent.

Pannon RTV

 Utcai Angéla, Temerin:
„- Itt bent láttam korongozást meg láttam néptáncolást. Ilyesmit.
- Te is táncoltál?
- Igen. Most nem lépek fel, de majd táncolok.”

A résztvevők nyírségi, moldvai és csallóközi táncok lépéseit is elleshették az oktatóktól.

Pannon RTV

Lukács Sára, Lukács Imre, táncoktatók, Temerin:
„- Szerintem minden korosztály eljön ide. A kicsiktől kezdve az idősebb korosztályig szívesen eljönnek ide.
- Tapasztalt táncosokról van szó vagy kezdőkről?
- A táncháztalálkozón kevert a társaság. Vannak itt gyerektáncosok, akik tánccsoportokban táncolnak, vannak, akiknek a szüleik táncolnak, akik elhozták a gyerekeiket.”

A táncháztalálkozót a Hagyományok Háza Hálózat - Vajdaság és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet hívta életre. A szervezők nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a rendezvényen minden korosztály megtalálhassa a neki tetsző programot. Juhász Gyula, főszervező: „Szinte mindenkinek ez egy jó lehetőség, egy szabadidős program, ahol tanulhat, játszhat, kipróbálhatja a különböző népi mesterségeket. Meghallgathat a Kárpát-medence számos területéről érkező kiváló előadókat, táncos műsorokat.”

A néptánc-oktatás és koncertek mellett kézműves foglalkozások és mesemondók is színesítették a Szent Mihály-napi táncháztalálkozó és sokadalom programkínálatát.

Zenta
Szent Mihály-nap
táncháztalálkozó
sokadalom

Most

20:50, Frissítve: 22:10

Argentína negyeddöntős, a hollandok már várják őket

1:0-ra vezetett Argentína Ausztrália ellen az első félidő végére. A második játékrészben már két gólra növelték előnyüket a dél-amerikaiak. Álvarez is betalált, majd Ausztrália szépített, de ez nem volt elég, 2:1-re győztek Messiék.

Népszerű