Ugrás a tartalomra
A fesztivál korábbi plakátjai
Pannon RTV

Szerdától ismét Dombos fest Kishegyesen!

2018-07-03
15:55
2018-07-03
16:10
Forrás
Pannon RTV
A térség egyik legjelentősebb és legkedveltebb művészeti fesztiválján idén olyan előadóművészek lépnek fel, mint Lajkó Félix, a Ladánybene 27, vagy Csizmadia Anna és a Fokos zenekar.

Szerdán veszi kezdetét Kishegyesen Vajdaság egyik legnagyobb bulija, a Dombos fest. Július 8-ig számos együttes, énekes mutatkozik be a löszfal tövében.

A löszfal előtt

Kultúra, zene, hagyományápolás, igazi vajdasági hangulat. Minden évben ezt adja a Dombos fest, amely az évek során az egyik legközkedveltebb rendezvénnyé nőtte ki magát a térségben, nem is csoda, hogy a helyiek minden évben izgatottan várják Kishegyes legszórakoztatóbb eseményét.

Varga Attila, Kishegyes: „Voltunk tavaly is, és most is ki fogunk menni valamelyik koncertre.”

Fodor Mónika, Kishegyes: „Összehozza a falut. Lehet beszélgetni és ismerkedni az emberekkel.”

A Hegyalja utcában a löszfalat fényfestéssel díszítik ki, amely megadja a fesztivál igazi varázsát. A löszfal tövében már szinte minden készen áll a szerdai fesztiválmegnyitóra. Hamarosan a színpadokat is felállítják.

Készülnek a fesztiválra

A Dombos Fest idén lesz 18 éves, a születésnap alkalmából 18 előadó szórakoztatja majd a közönséget - mondta Horváth László a Dombos Fest alapítója, művészeti vezetője. „Nagykorú lett a Dombos Fest, idén ezt a témát szeretnénk körbejárni, megmutatni, hogy milyen volt az elmúlt 18 év. Van egy kulturális lenyomata is, ugyanis a népzenei, világzenei és jazz koncertekről vált híressé. Olyan előadókat hozunk, amelyek máshol, más fesztiválokon nem nagyon láthatóak. Idén is ezekből az előadókból szemezgettünk. Lajkó Félix évek óta itt mutatja be új produkcióját. Vele ünnepeljük a nagykorúságunkat.”

A rendezvényre a helyszínen lehet jegyet váltani. A fesztiváljegy 1300, a napijegy 400, a családi jegy pedig 1000 dinár. A 15 év alatti gyerekeknek ingyenes a belépés.

Dombos Fest
Kishegyes

Most

22:29

Megrengett a Mars

Az űrkutatás történelmében először rögzített marsrengést a NASA Inshight nevű űrszondája a Mars felszínén. Ez volt az első alkalom, hogy egy másik bolygó rengését rögzíthették a tudósok.

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.