Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Szerdától mérséklődik a hideg térségünkben

2021.02.14
15:01
2021.02.14
17:14
Forrás
Pannon RTV
Éjjelente fagy még várható, azonban -10 alá már nem süllyed a hőmérő higanyszála.

Szerdán egy gyenge front éri majd el térségünket, ekkor kisebb csapadékra is van kilátás. Az eső mellett egyes tájakon akár hózápor is előfordulhat. Az előttünk álló hét közepe felé egyre barátságosabb arcát mutatja majd a tél. Napközben sok napsütés várható és a nappali hőmérsékletek is meghaladják majd a fagypontot.

Kovács Géza, klímakutató: "Jelenlegi számítás szerint egy komolyabb enyhülés csütörtökre várható illetve szerdán egy gyenge front ér el bennünket északnyugat felől, akkor csapadékra is van kilátás. Eleinte hó utána inkább már eső, de nem lesz számottevő a csapadék. És úgy tűnik, hogy az első három napra csak visszatérve az éjszakai hőmérsékletek általában -5 és -8 fok között lesznek. Viszont napközben a hőmérséklet szinte minden nap fagypont felett lesz néhány fokkal, sőt szerdán illetve csütörtökön akár 5, +4,+5 fokos hőmérséklet is valószínű."

hideg
februar
fagy
mérséklődés
időjárás

Most

20:13

A V4-ek támogatják a Nyitott Balkán ötletét

Támogatják a visegrádi országok a nyugat-balkáni államok kezdeményezését, a Nyitott Balkán nevű ötletet, amely a Szerbia, Észak-Macedónia és Albánia közötti határok eltörlését hivatott szolgálni 2023-tól.
19:19, Frissítve: 19:56

Átlagos búzahozam, alacsony felvásárlási ár

Elégedettek az észak-bácskai gazdák az idei búzahozammal, ugyanakkor a felvásárlási árral kapcsolatban vannak fenntartásaik. Az idei évben számos időjárási hatás befolyásolta a búzatermést, valamint a minőséget is - mesélik.

Népszerű