Ugrás a tartalomra
Pixabay/byrev

Szigorította a légszennyezési határértékeket a WHO

2021.09.23
11:44
Forrás
Világgazdaság
Az Egészségügyi Világszervezet a negyedére csökkentette a légszennyező anyagokra vonatkozó határértékeket. A tanulmányok azt mutatják, hogy a rossz levegőminőség jóval károsabb az emberekre az eddig feltételezettnél.

A légszennyezés minden országban veszélyt jelent az egészségre, de leginkább az alacsony és közepes jövedelmű országokban sújtja az embereket — indokolta az új irányelvek szükségességét a szervezet. Ennek alapján a WHO felére, 10-ről 5 mikrogram/m3-re csökkentette a levegőben lévő szállópor éves célértékét. A WHO becslése szerint évente mintegy hétmillió ember hal meg a légszennyezés miatt.

WHO
Egészségügyi Világszervezet
légszennyezés

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.