Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pannon RTV/Csipak Edvin

Szigorúan ellenőrzik a diákbuszokat

2019-10-16
17:45
2019-10-17
08:33
Forrás
Szerbiai RTV
Két nap alatt 60, diákok utaztatására használt autóbuszt zártak ki a forgalomból Szerbiában.

Belgrádból azért nem indulhattak el a gyerekek, mert számos esetben nem teljesítették a fuvarozók a vonatkozó szabályzat előírásait. A legtöbb esetben a gondot a sofőrök kvalifikációs kártyáinak hiánya jelentette. Az Utazási Irodák Szerbiai Szövetsége szerint még néhány nappal ezelőtt sem jelentett gondot az, hogy a sofőrök csak a szükséges dokumentációt igazoló elismervénnyel ültek volán mögé. A Közlekedésbiztonsági Bizottság szerint nem a kártyák hiánya a legnagyobb gond, hanem a hamisított orvosi alkalmassági vizsgák, és egyéb nem hiteles dokumentumok kiadása.

diákbusz
autóbusz
tanuló
utazás
ellenőrzés

Most

17:27, Frissítve: 18:01

Átadták az Andex Kft. üzemét Palicson

A zöldség és gyümölcsfeldolgozással foglalkozó, valamint hűtőházzal és szeszfőzdével is felszerelt gyár megvalósulását a Magyar Kormány és a Prosperitati Alapítvány támogatta.
13:46, Frissítve: 17:51

Gyermekkortól óvjuk szemünk világát!

Ingyenes szemészeti ellenőrzést tartottak a gyermekek világnapja alkalmából a szabadkai Kuća zdravlja szemészeti központban. A vizsgálatra 4 és 12 év közötti gyerekeket és szüleiket várták.

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.