Ugrás a tartalomra

Szigorúan védett madarakat tartott fogságban egy szabadkai személy

2020-07-09
16:53
Forrás
Közlemény
A Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület bejelentését követően az illetékesek helyszínelést tartottak A. L. udvarában. 8 fogságban tartott madarat találtak, 6 tengelicet és 2 csízt.

Ezeket hónapok óta kicsi kalitkában tartották, nem volt gyűrűjük, amely azt bizonyítaná, hogy törvényesen fogságban nevelték volna őket. A szabadkai személy állítása szerint a madarakat tavasszal kapta ajándékba a helyi galambpiacon.

A madarakat elkobozták, és rehabilitálásra a Palicsi Állatkertbe szállították. Marko Tucakov, a Tartományi Természetvédelmi Intézet biológusa közölte, régóta tilos a természetből a vadállatok befogása, ha valakinek ajándékba ajánlanak vagy tudomására jut, hogy azokkal kereskednek, jelentse az illetékes szerveknek. Hozzátette, a legtöbb befogott élőlény a fogságban elpusztul.

Szabadka
madár
elfogták

Most

22:59

Letartóztatásban marad Navalnij

További 30 napra előzetes letartóztatásban marad Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető. Sikkasztással vádolják a hatóságok, de Navalnij követői szerint ez koholt vád.
21:25

Kína szankciókkal sújtott 28 amerikait

A kínai vezetés szankciókkal sújtott 28 amerikai állampolgárt, köztük Mike Pompeo volt külügyminisztert olyan tevékenységek miatt, amik Peking szerint súlyos beavatkozást jelentettek Kína belügyeibe.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.