Ugrás a tartalomra

Szigorúan védett madarakat tartott fogságban egy szabadkai személy

2020-07-09
16:53
Forrás
Közlemény
A Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület bejelentését követően az illetékesek helyszínelést tartottak A. L. udvarában. 8 fogságban tartott madarat találtak, 6 tengelicet és 2 csízt.

Ezeket hónapok óta kicsi kalitkában tartották, nem volt gyűrűjük, amely azt bizonyítaná, hogy törvényesen fogságban nevelték volna őket. A szabadkai személy állítása szerint a madarakat tavasszal kapta ajándékba a helyi galambpiacon.

A madarakat elkobozták, és rehabilitálásra a Palicsi Állatkertbe szállították. Marko Tucakov, a Tartományi Természetvédelmi Intézet biológusa közölte, régóta tilos a természetből a vadállatok befogása, ha valakinek ajándékba ajánlanak vagy tudomására jut, hogy azokkal kereskednek, jelentse az illetékes szerveknek. Hozzátette, a legtöbb befogott élőlény a fogságban elpusztul.

Szabadka
madár
elfogták

Most

10:23, Frissítve: 10:42

A nyaralás nem vész el, csak átalakul

A szerbiai utazási irodák kötelesek lebonyolítani a már megszervezett utazásokat, még abban az esetben is, ha időközben töröltetik magukat a nyilvántartásból - nyilatkozta a YUTA igazgatója.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.