Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Színes programok kavalkádja Palicson

2021.11.26
15:44
2021.11.26
18:27
Forrás
Pannon RTV
Ismét megrendezik a hagyományok téli fesztiválját december 4-én és 5-én Palicson. A tartalmas hétvégén lesz töpörtyűsütő verseny és kézműves kiállítás is. A fesztivál második napja a sportolóké, ugyanis újra megszervezik a mikulásfutást is.
Pannon RTV/Gál Hermina

December első hétvégéjén tartalmas események lesznek majd Palicson, ugyanis újra megrendezik a hagyományok téli fesztiválját és a mikulásfutást.

Ercsi Hargita, idegenforgalommal megbízott tag, Szabadkai VT: „Mindkét rendezvény hozzájárul Palics hagyományainak megőrzéséhez és turisztikai kínálatának népszerűsítéséhez. Azért is fontos, mivel ez egy téli időszak, ahol nem túl sok rendezvény kerül megszervezésre.”

Pannon RTV/Gál Hermina

Az első napon a töpörtyűsütő versenyen, valamint a kézműves termékek kiállításán van a fő hangsúly. Idén újdonság, hogy a szervezők látványkonyhát is kihelyeznek a helyszínre, ahol sült hurkát, kolbászt és rostélyost is ehetnek az emberek.

Fontányi Csilla, elnök, Ludaspuszta Térségi Társulat: „Minden csapat 10 kilogramm nyers szalonnát kaphat. Szükség szerint persze igényelhetnek többet is, csak ezt előre kell jelenteni. Ötfős csapatokról beszélünk, akiket szakmai zsűri fog értékelni.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

Az eseményen belül a szabadkai Vöröskereszt idén is megszervezi a Legyél te is mikulás! jótékonysági akciót, amivel a rászoruló gyerekeknek segítenek. Az adományokat a szabadkai Vöröskereszt önkénteseinek lehet majd átadni Palicson, a Vigadónál 10 és 13 óra között december 4-én.

Dencs Valéria, igazgató, Palics Park Kft.: „Ez egy csomaggyűjtési akció, ahol azoknak a gyerekeknek segítünk, akik a szabadkai népkonyha felhasználói. A csomagok tartalmazhatnak édességet, játékot, tanszereket, ruhákat vagy bármi mást, amivel megörvendeztethetjük a kicsiket a közelgő ünnepekben.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

Idén is lesz mikulásfutás. Mint minden évben, most is kötelező a mikulásjelmez és sapka. A futókat az igazi Mikulás várja majd a célnál, aki átadja az érmeket.

Jánosi Elvira, elnök, Paligo Palus Ultramaraton Klub: „Ez nem verseny, nincs verseny jellege. Ezért kérek mindenkit, hogy óvatosan lassan, élvezve menjenek végig a pályán. Nyugodtan körbesétálhatják a pályát azok, akik nem bírnak futni. Minimum egy kört kell megtenni mindenkinek, hogy érmet kapjon.”

Pannon RTV

Az esemény végén díjazzák a legjobb kosztümöt, valamint a legfiatalabb és legidősebb futót is. Tombolán szerencsét is lehet próbálni, a fődíj egy kerékpár.

Palics
töpörtyű
Mikulásfutás
disznótor
Ercsi Hargita
Jánosi Elvira
Dencs Valéria
Fontányi Csilla

Most

13:42, Frissítve: 13:54

Marad a perzselő napsütés

A hét második felében is perzselő napsütésre és 35 fok feletti csúcshőmérsékletekre kell számítani térségünkben.
12:36

Folyamatosan gyengül a forint az euróval szemben

Hétfőn már a 404-es határt is átlépte. A magyar fizetőeszköz értékvesztését a nemzeti bank folyamatosan igyekszik enyhíteni. Kedden például jelentősen emeltek az alapkamaton, amivel némi enyhülést tudtak elérni.
12:18, Frissítve: 12:23

Szabadka jövőjéről Belgrádban

Szabadka építészeti hagyatékának jövőjéről, valamint a Szabadka-Szeged vasútvonal felújításáról is előadást tartottak Belgrádban. Az esemény a VMSZ belgrádi szervezetének szervezésében valósulhatott meg.
12:09

Lesznek új oldtimerek?

Több tucat oldtimert és Tomos motorkerékpárt csodálhatnak meg a hétvégén a veterán járművek kedvelői Szabadkán és környékén.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.