Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Színes programok Magyarkanizsán az államalapítás ünnepén

2021.08.23
11:36
2021.08.23
18:30
Forrás
Pannon RTV
Katolikus és pravoszláv kenyérszenteléssel kezdődött vasárnap, majd a délutáni órákban gyermekfoglalkozásokkal folytatódott a magyarkanizsai Szent István-nap és Újkenyér-ünnep. Az államalapítás ünnepét tűzijáték zárta.

Tömegeket vonzott a vasárnap megtartott Szent István-napi és Újkenyér–ünnep Magyarkanizsára. A Városháza előtti téren és parkban gyermekprogramokkal és koncertekkel készültek a szervezők.

Gulyás Erzsébet, Magyarkanizsa: „Nagyon tetszik, látom van a gyerekeknek is és a felnőtteknek is minden, és várjuk már az új kenyér megszegését, és hogy együtt vagyunk mindannyian magyarok és örülünk a Szent István-napi ünnepségnek.”

Pannon RTV

A színes programok mellett kiosztásra kerültek azok az oklevelek is, amelyeket azok a gazdák kaptak, akik részt vettek a Magyarok kenyere programban. Kihirdették a legszebb kenyér verseny győztesét is, amelyet a szabadkai Apró János és családja sütött: „Elsősorban Szent koronára emlékeztető kenyeret szerettünk volna készíteni, próbálkoztunk pár napig és ez lett a végeredmény.”

Pannon RTV

Az ünneplőket Magyarkanizsa polgármestere köszöntötte, majd ünnepélyesen megszegte az új búzából készült kenyeret.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Én úgy gondolom, hogy az államalapítónk nemzeti ünnepe, a mi nemzeti ünnepünk itt Magyarkanizsán, ahol nagy többségben magyarok laknak. Úgy gondolom, hogy ez nagyon fontos mozzanat, amit minden évben megfelelő tisztelettel, megfelelő hagyományőrzéssel és megfelelő színvonallal kell megünnepelni.”

Pannon RTV

Este nyolc órától Vajdaságban első ízben volt hallható a Zenevonat Szuperkoncert az LGT sztárjaival. Az ünnepnap tűzijátékkal zárult.

Magyarkanizsa
Fejsztámer Róbert
Szent István-nap
Szent István-napi
Szent István-napi kenyér
újkenyér
Újkenyér Ünnep
újkenyér-ünnep

Most

18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.