Ugrás a tartalomra
Pannon RTV / Dragan Miljanić

Színes tojások és vidám nyuszik - ünnepi műhelymunka Kúlán

2023.03.30
12:36
2023.03.30
17:33
Forrás
Pannon RTV
Tojásdíszítés, nyuszikészítés, makramé, hímzés és horgolás várta a résztvevőket.

Színes tojások, vidám nyuszik és különböző húsvéti díszek készültek Kúlán egy ünnepi műhelymunkán. A foglalkozást szerdán tartották a helyi Népkörben több kézimunkacsoport részvételével.

Az alapanyagot biztosították a szervezők, a résztvevőknek csak a jó kedvüket és kreativitásukat kellett magukkal hozniuk. A Népkör kézimunkacsoporthoz a kúlai Ideja szerb női egyesület tagjai, valamint a bácsfeketehegyi Hestia csoport is csatlakozott. Major Márta, elnök, Hestia Nők Egyesülete, Bácsfeketehegy: „Nagyon jó a kapcsolatunk a kúlai csoporttal, nagyon nagy örömmel jövünk ide. Immár harmadik alkalommal jöttünk ide, volt egy karácsonyi, tavaly is ilyen húsvét táján volt egy ilyen műhelymunka, meg most is.”

Különböző technikákkal készültek a polisztirol vagy hungarocell tojások. A spárgával és színes textildarabokkal bevont tojások voltak a legnépszerűbbek, valamint a könnyen elkészíthető, vatelinnel bélelt húsvéti nyuszik. Kanyó Hajnalka, a kézimunka szakcsoport elnöke, Népkör, Kúla: „Barátkozunk, összejövünk a barátainkkal. Kicsit dolgozunk, kicsit beszélgetünk, ez a célja.”

A kúlai Népkörben minden szerdán összegyűlnek a kézművesek. A csoport 12 tagot számlál és tavaly ünnepelte fennállásának 40-ik évfordulóját. A kúlai Népkör a kúlai magyarság második otthona - hangsúlyozta Valka Károly alpolgármester. „A Népkör törekszik arra, hogy a polgárokat, fiatalokat, mindenkit próbál idecsalogatni, és hogy mindenki megtalálja a saját szórakozási lehetőségét.”

A húsvéti műhelymunkát másodszor tartották meg, céljuk, hogy fiatalabb korosztályoknak is átadják a legismertebb technikákat.

húsvét
díszek
Kúla
Major Márta
Kanyó Hajnalka
Valka Károly

Most

11:42, Frissítve: 11:56

Tűzvédelmi előadások a gazdáknak

Tűzvédelmi előadás sorozatot tart Magyarkanizsa községben a községi Önkéntes Tűzoltó Szövetség. A tűzvédelmi előadás hosszú évek után került újból megszervezésre, célja pedig, hogy a termelőket felkészítse az aratási időszakra.
10:38, Frissítve: 12:48

Ma van a dohányzásmentes világnap

Naponta 13-an halnak meg tüdőrák következtében Szerbiában, 90 százalékuk dohányos. Ma van a dohányzásmentes világnap. A dohányzók számát tekintve Szerbia az ötödik helyen áll Európában.
08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű