Ugrás a tartalomra

Szól a citera

2022.02.06
10:52
2022.02.06
16:47
Forrás
Pannon RTV
Citeratalálkozót tartottak Adorjánon. A Szól a citera elnevezésű rendezvényen a szervező, az adorjáni Szőke Tisza Művelődési Egyesület mellett több környékbeli egyesület is színpadra lépett.

Az adorjáni rendezvényen a magyarkanizsai Tisza Néptánc Egyesület tagjai énekkel és citerajátékkal is bemutatkoztak. Teleki Zsófia szóló citerajátékát is élvezhette a közönség, aki dél-alföldi dalokat hozott a rendezvényre:
„- Először néptánccal kezdtem, de közben megtetszett a népzene és a citera állt hozzám legközelebb.
- Mennyire volt nehéz elsajátítani?
- Mivel nagyon szeretem, és nagyon sokat gyakoroltam, így egyáltalán nem volt nehéz.”

Zentáról az idén már 30. fennállását ünneplő Délibáb Magyar Művelődési Egyesület érkezett, akik visszajáró résztvevői az adorjáni citeratalálkozónak.

Rácz Szabó György, elnök, Délibáb Magyar Művelődési Egyesület, Zenta: „A mai találkozóra a tavalyi durindós anyagunkat hoztuk el, Tisza menti dalokról van szó. Továbbá egy citera ráadást.”

A most megszervezett találkozóval a tavalyi, elmaradt rendezvényt pótolták a szervezők, így az idei évben kétszer is találkozhatnak a népzenekedvelők Adorjánon.

Baráth Katalin, elnök, Szőke Tisza Művelődési Egyesület, Adorján: „Az idén még szeretnénk tartani egy találkozót, ami mindig is szokott lenni októberben, ami már a hetedik Szól a citera lesz. A környező településekről hívtunk csak vendégeket, most külföldről nem. Szoktak jönni Magyarországról is, de most úgy gondoltuk, hogy csak szűkebb körben tartjuk meg. Zentáról, Oromhegyesről, Magyarkanizsáról jönnek citerások, 7-8 fellépőnk lesz most az idén.”

A jó hangulatú találkozó barátkozással és vacsorával zárult.

Szól a citera
Adorján
Szőke Tisza Művelődési Egyesület
népzene
néptánc
citera

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.