Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Révész Róbert

Szombat este ünneplik a pravoszláv újév előestéjét

2018-01-13
07:51
2018-01-13
16:58
Forrás
Pannon RTV
Ebből az alkalomból Szerbia-szerte, egyebek között Szabadkán is számos vendéglő és kávézó szervez programokat az érdeklődőknek. A legtöbben zártkörű újévköszöntéseken vesznek részt a városban.

A szabadkai szórakozóhelyek tulajdonosai idén is megszervezik a már hagyományosnak mondható pravoszláv újévvárást.
Gugánovity Szilárd, vezető, Thalia café, Szabadka: „Lényegében a Tháliában még csak az első, illetve a második évünk, hogy ezt megrendezzük, viszont az előző klubban, amiből a Thalia végeredményben kinőtt, ott már nagyjából tíz éves hagyományra tekint vissza ez a történet.”

A résztvevők számos ital és étel közül válogathatnak majd a szórakozóhelyek kínálatából.
Sladjana Klopan, sajtófelelős, Sax cafe, Szabadka: „A zenei műsort Dj Arsa kíséri éjfélig, ez után külföldi zene jön majd. Végül szerb zenével zárjuk az estét mint mindig.”

A pravoszláv újév alkalmából, Szabadka főterén nem lesznek rendezvények. Azonban az érdeklődők számos szórakozóhely közül válogathatnak. A mögöttem lévő klubban már meg is kezdték az előkészületeket a hétvégi vendégvárásra.

Szabadka
újév

Most

20:54

Borús napok jönnek

Vasárnap borult lesz az ég, Szabadka területén havas eső is előfordulhat. A hőmérséklet csökken, a legmelegebb órákban 3 Celsius-fok, éjszaka pedig fagypont körüli hőmérséklet lesz.
20:12

Fegyvert foglalt le a koszovói rendőrség

Két pisztolyt, lőszert és két kést foglalt le a koszovói rendőrség egy Gračanica melletti faluban hat albán nemzetiségű személytől. Az előállítottaktól pénteken két fémrudat is elkoboztak.
20:00, Frissítve: 20:10

A perui tengerparton tartott misét Ferenc pápa

Peru északi részén, Trujillo tengerpartján tartott misét Ferenc pápa szombaton, és azzal vigasztalta a tavalyi áradásokban földönfutóvá vált lakosságot, hogy együtt az élet minden viharát túlélhetik.
19:42, Frissítve: 23:20

Véget ért a 40. Dakar-rali

Az autósoknál a spanyol Carlos Sainz, a motorosoknál az osztrák Matthias Walkner bizonyult a legjobbnak. Gyenes Emánuel a 23. lett, Saghmeister Gábor a 79. helyen fejezte be a túrát.

Népszerű