Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Révész Róbert

Szombat este ünneplik a pravoszláv újév előestéjét

2018-01-13
07:51
2018-01-13
16:58
Forrás
Pannon RTV
Ebből az alkalomból Szerbia-szerte, egyebek között Szabadkán is számos vendéglő és kávézó szervez programokat az érdeklődőknek. A legtöbben zártkörű újévköszöntéseken vesznek részt a városban.

A szabadkai szórakozóhelyek tulajdonosai idén is megszervezik a már hagyományosnak mondható pravoszláv újévvárást.
Gugánovity Szilárd, vezető, Thalia café, Szabadka: „Lényegében a Tháliában még csak az első, illetve a második évünk, hogy ezt megrendezzük, viszont az előző klubban, amiből a Thalia végeredményben kinőtt, ott már nagyjából tíz éves hagyományra tekint vissza ez a történet.”

A résztvevők számos ital és étel közül válogathatnak majd a szórakozóhelyek kínálatából.
Sladjana Klopan, sajtófelelős, Sax cafe, Szabadka: „A zenei műsort Dj Arsa kíséri éjfélig, ez után külföldi zene jön majd. Végül szerb zenével zárjuk az estét mint mindig.”

A pravoszláv újév alkalmából, Szabadka főterén nem lesznek rendezvények. Azonban az érdeklődők számos szórakozóhely közül válogathatnak. A mögöttem lévő klubban már meg is kezdték az előkészületeket a hétvégi vendégvárásra.

Szabadka
újév

Most

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.