Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Révész Róbert

Szombat este ünneplik a pravoszláv újév előestéjét

2018-01-13
07:51
2018-01-13
16:58
Forrás
Pannon RTV
Ebből az alkalomból Szerbia-szerte, egyebek között Szabadkán is számos vendéglő és kávézó szervez programokat az érdeklődőknek. A legtöbben zártkörű újévköszöntéseken vesznek részt a városban.

A szabadkai szórakozóhelyek tulajdonosai idén is megszervezik a már hagyományosnak mondható pravoszláv újévvárást.
Gugánovity Szilárd, vezető, Thalia café, Szabadka: „Lényegében a Tháliában még csak az első, illetve a második évünk, hogy ezt megrendezzük, viszont az előző klubban, amiből a Thalia végeredményben kinőtt, ott már nagyjából tíz éves hagyományra tekint vissza ez a történet.”

A résztvevők számos ital és étel közül válogathatnak majd a szórakozóhelyek kínálatából.
Sladjana Klopan, sajtófelelős, Sax cafe, Szabadka: „A zenei műsort Dj Arsa kíséri éjfélig, ez után külföldi zene jön majd. Végül szerb zenével zárjuk az estét mint mindig.”

A pravoszláv újév alkalmából, Szabadka főterén nem lesznek rendezvények. Azonban az érdeklődők számos szórakozóhely közül válogathatnak. A mögöttem lévő klubban már meg is kezdték az előkészületeket a hétvégi vendégvárásra.

Szabadka
újév

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:24, Frissítve: 18:31

Mindent a Batyuba!

Július utolsó hetében tartják Zentagunarason a legnagyobb délvidéki népművészeti tábort, a Batyu tábort. A programra idén is majd’ háromszáz fiatalt várnak.
15:22, Frissítve: 17:00

A Lány című film nyerte az Arany torony-díjat

Lukas Dhont belga rendező Lány című filmje érdemelte ki az Arany torony-díjat az Európai Filmek 25. Palicsi Fesztiválján. A filmkedvelők a tegnapi záróceremónia után még két alkotást nézhettek meg.
13:35, Frissítve: 15:32

Strandolás a Tisza-parton

A nyári melegben aligha találunk jobb kikapcsolódást, mint a strandolást. A magyarkanizsai Tisza-parton minden lehetőség adott, hogy kihasználjuk ezt.

Népszerű

vízben rekedt autó

Hatalmas felhőszakadás árasztotta el Szabadkát

Sok gondot okozott a heves eső Szabadkán csütörtök délután. Több út is járhatatlanná vált, mivel a csatornahálózat nem tudta elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot.

Eltűnt egy majom a Palicsi Állatkertből

Az állatnak még tegnap veszett nyoma, azóta pedig már a rendőrség is keresi. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a majom elszökött-e, vagy pedig valaki ellopta.
vihar

Ítéletidőre figyelmeztetnek Szerbiában

A Szerbia Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint az elkövetkező három napban az ítéletidő az ország egész területére kiterjedhet, de a legkritikusabb helyzet Nyugat-Szerbiában várható.

A boldogító igen

Ürményi Róbert, a Pannon RTV zentai stábjának munkatársa ma örök hűséget fogadott párjának, Szabó Rékának.