Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szórakozás, sport, finom ételek Hajdújáráson

2021.09.18
12:38
2021.09.18
16:42
Forrás
Pannon RTV
Motoros találkozó, labdarúgó torna, almapréselés, gyerekprogramok és közös ebéd - így folytatódnak Hajdújáráson a Szüreti Napok.

Délben babgulyást, marhapörköltet és birkapaprikást is tálaltak a vendégeknek. A nap második felében a motorosok felvonulása következett, este 8-tól a Kiss Kata zenekar koncertezik.

Pannon RTV

Hangos gyermekzsivaj fogadta stábunkat Hajdújáráson a Szüreti Napokon. Mintegy 50 csemete uralta a futballpályát.

Sövény Zolna, Keceli Mészáros Sztefán:
„- Melyik volt a kedvenc játékod?
- A kacsa-liba, amit most játszunk.
- És miért?
- Azért mert abban sok a futás és tetszik, az hogy el kell egymást kapni. Meg lehet sokat futni és ez tetszik.
- Neked melyik tetszett legjobban?
- Nekem a fogócska, azért mert szeretek fogócskázni. A táncon is folyton fogócskázunk.”

A gyerekprogramokat helyi tanárok vezették.

Béres Szinita, tanár: „Egy bemelegítő játékkal kedveskedtünk a gyerekeknek. Egy fogócskával indítottuk a ma napot. Ezt követően pedig csapatjátékokkal, csoportos játékokkal, egyéni és a szürettel kapcsolatos játékokkal kedveskedtünk a gyerekeknek.”

Pannon RTV

Íjászattal is készültek a szervezők. Kiss Lajos, a Jánoshida Hagyományőrző Egyesület íjász csapatának egyik tagja tanította az érdeklődő gyerekeket a lövésfajtákra és az íjjal való bánásmódra.

Kiss Lajos, íjász, Jánoshida Hagyományőrző Egyesület, Magyarország: „A gyerekeket megpróbáljuk megtanítani, hogyan kell megfogni magát az íjat, hogyan kell megfeszíteni, illetve hogyan és mi módon kell ezzel az íjjal úgy lőni, hogy az a lehető leghamarabb a célba is találjon. Ezekre fogjuk kioktatni őket, illetve megmutatunk lövésformákat.”

Volt még labdarúgás és asztalitenisz is. Ezután pedig közös ebéden vehettek részt a vendégek.

Sövény Teréz:
„- Ma készül birkapaprikás, marhapaprikás és bab.
- Hány személyre főznek?
- Nagyjából ezer személyre.”

Motorostalálkozót is rendeztek, ahova a környékről és Magyarországról is érkeztek vasparipások. Kikić Attila, az Old Bikers Vajdasági Motorosklub alelnöke már 50 éve foglalkozik motorokkal: „Én már 50 éve motoros vagyok. Ez tisztán arról szól, hogy ez egy nagy barátság. Elutazunk különböző szép helyekre és itt tudnak találkozni a motorosok egymással. Úgy mondjuk egymásnak, hogy mi motoros testvérek vagyunk, úgy is viszonyulunk egymáshoz.”

Este a Kiss Kata zenekar szórakoztatja a közönséget.

Hajdújárás
szüreti napok
motoros találkozó
íjászat
gyerekprogram

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.