Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila

Szórakoztató szóra késztető tábor Muzslyán

2022.01.12
13:59
2022.01.12
16:32
Forrás
Pannon RTV
Ötven alsós és leendő első osztályos diák vesz részt a Szórakoztató szóra késztető táboron, melynek ezúttal a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola adott otthont.

Ezzel valójában sikerült pótolni a Vajdasági Magyar Pedagógus Egyesület hagyományos - de tavaly elmaradt - anyanyelvápoló táborát.

Volt anyanyelvápolás, színjátszás, ének, tánc, festés. Az újdonságok közül pedig a sakkpalota, a robotokkal való játszás és a drón kezelésének a bemutatása iránt volt nagy érdeklődés.

Molnár Rita, a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola tanulója: „Mindig valami újat kipróbálunk és érdekeset, mint például a drónt, és tetszett az, amikor üvegeket festettünk és énnekem nagyon tetszett, amit én festettem, mert sok különböző szín volt benne. Meg még legjobban az tetszett, hogy sokakkal meg is ismerkedtem, mert jöttek újak is.”

Mindenki megtalálhatta magának azt, ami a legjobban érdekelte.

Bodó Zalán tanuló: „Voltak nálunk a cserkészek és nagyon érdekes játékokat játszottunk. Ami amúgy igen érdekes volt. És a cserkészeken kívül is nagyon jó programokat csináltunk. Festettünk üveget, kisebb játékokat is játszottunk. S a legjobb: hogy finom az ebéd.”

Az anyanyelvápoló tábort a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete nyaranta szokta megszervezni. A cél pedig az, hogy felöleljék azokat a gyerekeket is, akik nem magyar tannyelvű iskolába járnak.

Lukács Gabriella, a  Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének elnöke: „Akik nem beszélik a magyar nyelvet, nekik most van itt lehetőség arra, hogy felzárkózzanak, és hogy tanulják a magyar nyelvet. Volt olyan, hogy bejött egy napra, tehát nem tartózkodott itt, Szentmihályról, van egy újvidéki táborlakónk is. És akkor így az a lényege, hogy együtt legyenek, a téli szünidőt okosan és szórakozva - mindenki megtalálja a saját érdeklődési körét – töltsék el. És ráhangolódjunk a jövő heti iskolakezdésre.”

Az idei tábor egyik újdonsága az is, hogy meghívták azokat a muzslyai óvodásokat, akik majd őszre a helybeli iskola magyar osztályában kezdik az iskolát. A cél az, hogy mindkét iskolaépületben megmaradjon a magyar osztály.

Molnár Attila, a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola igazgatója: „Nagyon hálásak vagyunk a VMPE-nek is, mert ők is belesegítettek. Gyerekek nagy számban járnak. Nagyon fontos, hogy megismerjék az iskolát az ovisok, jövendőbeli elsősök. Hogy lássák, hogy milyen az iskolánk, megismerjék a tanítókat, megismerjék az iskolát elsősorban. Jelenleg 14-15 jövendőbeli elsős van itt nálunk a táborban.”

A tábor hétfőn kezdődött és csütörtökön záróműsorral ér véget, amelyen a fellépők kipróbálják majd az iskola előcsarnokában felállított színpadot.

Muzslya
tábor
Szervó Mihály Általános Iskola
Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.