Ugrás a tartalomra

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

2023.02.04
15:29
2023.02.04
16:15
Forrás
Pannon RTV
Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.

Színes, ötletes farsangi jelmezbe öltözött gyerekekkel telt meg a Zombori Polgári Kaszinó nagyterme szombat délelőtt. Bezdánból, Kupuszináról, Kúláról, Nemesmiliticsről, Bácsgyulafalváról, Doroszlóról és Gombosról is érkeztek jelmezbe bújt farsangozók.

Szanka Emma, Kupuszina: „Én doktornőnek öltöztem, és a jelmezbálákat nagyon szeretem.”

Diósi Kinga, Doroszló: „Most macskának öltöztem, de azt hiszem, most vagyok itt másodszor jelmezbálban.”

A szülők szerint fontosak az ilyen jellegű rendezvények elsősorban amiatt, hogy a gyerekek megismerkedjenek a hagyományainkkal.

Szanka Tünde, Kupuszina: „Fontos számomra, hogy más magyar ajkú gyerekekkel is ismerkedjenek. Minden évben elszoktunk jönni ide a gyerekekkel erre a rendezvényre, és nagyon jól érzik magukat.”

Páros táncok, körtánc és rikoltozások kíséretében a moldvai, a somogyi és a bukovinai táncok lépéseivel ismerkedhettek meg a fiatalok.

Éter Máté, néptáncoktató: „Véleményünk szerint a gyerekek számára ez a legegyszerűbb, ez a legjátékosabb és a legkönnyebb megtanulni egy nap alatt.”

A farsangi mulatságot 2012 óta szervezik meg a Magyar Polgári Kaszinóban azzal a céllal, hogy összegyűjtsék Nyugat-Bácska falvainak magyar ajkú gyerekeit, akik közös tánc mellett barátságokat is köthetnek egymással - emelte ki Galac Ódri Beáta szervező: „Ilyenkor a kaszinó apraja-nagyja, vezetősége összejön, és mindenki saját képességeihez és tudásához mérten hozzáadja azt a pluszt, ami szükséges egy ilyen táncház létrejöttéhez. Nagyon fontos számunkra, hogy összekössük a magyar gyerekeket a községben, ápoljuk a hagyományokat.”

A program zárásaként a legötletesebb jelmezbe bújt farsangozó könyvjutalomban részesült.

Zombor
farsang
Magyar Polgári Kaszinó

Most

15:02

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 15:09

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.
13:58

Némi orosz előny Bahmutnál

Az orosz erők némi előnyt szereztek a keleti csatatéren, Bahmut városában, de súlyos árat fizettek ezért, amely emberéletekben mérhető – közölte a kijevi vezetés csütörtökön, részleteket azonban nem közöltek.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.