Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Születésnapot ünnepelt a Népkör

2020-10-17
15:19
2020-10-17
16:04
Forrás
Pannon RTV
149. évfordulóját ünnepelte szombaton a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ.

A rendezvényen a résztvevők beleláthattak a szakosztályok munkájába és mindennapjaiba, illetve részt is vehettek a foglalkozásaikon.

A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ a Vajdaság legidősebb kulturális szervezete, amely 149 éve, 1871. október 15-én alakult. Ennek apropóján néptáncosoktól, színinövendékektől, foglalkozásvezetőktől és gyerekektől zengett szombaton az épület. A rendezvényen játék, táncház, kiállítás és műhelyfoglalkozás is várta az érdeklődőket.

Béres Szinita az Aranykapu Játszóház foglalkozásvezetője elmondta, igyekeztek olyan aktivitásokkal készülni, amellyel az intézményben a szeretetet is hirdetni tudják: „Egy szívecskét hoztunk létre, amin a Népkör logója látható, és azt őszi termésekkel tudják kidíszíteni, ezenkívül pedig a díszítőművészeti szakosztály egy könyvjelzőt, tulipános könyvjelzőt tudnak készíteni a gyerekek.”

Az egészségügyi helyzetre való tekintettel, az évfordulót a járványügyi előírások tiszteletben tartásával ünnepelték meg - mondta Bodrogi Hajnalka, a Népkör Magyar Művelődési Központ ügyvezetője: „Mint ahogy minden évben, az idén sem szerettük volna, hogy a Népkör születésnapjáról ne emlékezzünk meg méltóképpen, ezért úgy gondoltuk, hogy a szakcsoportjaink műhelymunkákon keresztül mutatkoznak be. Tulajdonképpen a mai délelőtt arról szól, hogy a Népkör különböző termeiben, mindenki a saját próbatermében kis létszámú közönség előtt bemutatja azt a munkát, amit tulajdonképpen egész évben a zárt falak, zárt ajtók mögött művel.”

A Népkör munkatársai már nagyban készülnek a következő kulturális évadra.

Takács Márta, elnök, Népkör Magyar Művelődési Központ: „Az biztos, hogy a 20. Interetno Fesztivál elé nézünk jövőre, az Aranykapu Játszóház, ami az egyik legnépszerűbb helyszínünk és programunk az 15 éves, és a Néptánc szakosztály, amelyik a legnépesebb tulajdonképpen 70 éves lesz ebben az évadban gyakorlatilag. Ehhez méltó programsorozatot szeretnénk összeállítani.”

Takács Márta arról is beszélt, hogy az őszi programok a járványhelyzettől függően változnak, de örül annak, hogy az évfordulót sikerült megvalósítani.

Népkör Magyar Művelődési Központ
Szabadka
évforduló

Most

20:30, Frissítve: 21:11

Európai koronavírus-járvány körkép

Emelkedik a kórházi kezelésre szoruló új koronavírusos betegek száma Horvátországban és Szlovéniában, éjszakai kijárási tilalmat léptetnek életbe Ausztriában, emelkedik a halálesetek száma Csehországban.
17:18, Frissítve: 19:47

Vereséget szenvedett a TSC

2:0-ás vereséget szenvedett a TSC Belgrádban a szerb labdarúgó Szuperliga 13. fordulójában az FK Voždovac vendégeként.

Népszerű