Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Szüreti hagyományokat ápoltak Radanovácon

2019-10-05
15:50
2019-10-05
18:03
Forrás
Pannon RTV
Szüreti rendezvényt tartottak Radanovácon. A program célja elsősorban az volt, hogy a gyermekek és a szülők hagyományos szüreti program keretében együtt tanuljanak és játszanak.

A kicsik számára kézműves foglalkozásokkal, a nagyobbak számára táncházzal is készültek a szervezők. Az eseményt a Talentum Tehetséggondozó Művelődési Egyesület, a radanováci VMSZ és a Helyi Közösség szervezte.

Második alkalommal került megrendezésre a szüreti sokadalom Radanovácon a szervezők batyubállal is készültek a szórakozni vágyók számára.

Flejsman Leon, diák: „Szeretek táncolni és eljöttem, mert mondták, hogy lesz táncház és kézműveskedni is szeretek.”

A gyermekek elsajátíthatták a kukoricacsuhé formázás fortélyait, a nemezelését, valamint őszi termésekből és színes kartonpapírból figurákat is készíthettek.

A terem kidekorálásában a szülők segítettek a szervezőknek, őszi termésekkel, zöldségfélékkel és gyümölcsökkel díszítették ki a színpadot és a mennyezetet.

Brezovszki Tamara, szervező: „Úgy fogjuk csinálni, ahogy régen csinálták a szüret után az emberek. A jól végzett munka után feldíszítették a termet és tánc és mulatozás közben a gyümölcsöt lelopkodták a teremből. Bírónk is lesz, kisbírónk is és csőszök is lesznek, akik folyamatosan figyelik a lopkodókat. Tehát tényleg igyekszünk a hagyományt is visszalopni a mai emberek életébe.”

A szervezők remélik, hogy a rendezvénnyel hagyományt teremthetnek, és színvonalas, emlékezetes szüreti programmal kedveskedhetnek mindenkinek, aki kilátogat az eseményre.

szüreti mulatság
Radanovác
Talentum Tehetséggondozó Művelődési Egyesület
batyubál

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.