Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Szüreti hagyományokat ápoltak Radanovácon

2019-10-05
15:50
2019-10-05
18:03
Forrás
Pannon RTV
Szüreti rendezvényt tartottak Radanovácon. A program célja elsősorban az volt, hogy a gyermekek és a szülők hagyományos szüreti program keretében együtt tanuljanak és játszanak.

A kicsik számára kézműves foglalkozásokkal, a nagyobbak számára táncházzal is készültek a szervezők. Az eseményt a Talentum Tehetséggondozó Művelődési Egyesület, a radanováci VMSZ és a Helyi Közösség szervezte.

Második alkalommal került megrendezésre a szüreti sokadalom Radanovácon a szervezők batyubállal is készültek a szórakozni vágyók számára.

Flejsman Leon, diák: „Szeretek táncolni és eljöttem, mert mondták, hogy lesz táncház és kézműveskedni is szeretek.”

A gyermekek elsajátíthatták a kukoricacsuhé formázás fortélyait, a nemezelését, valamint őszi termésekből és színes kartonpapírból figurákat is készíthettek.

A terem kidekorálásában a szülők segítettek a szervezőknek, őszi termésekkel, zöldségfélékkel és gyümölcsökkel díszítették ki a színpadot és a mennyezetet.

Brezovszki Tamara, szervező: „Úgy fogjuk csinálni, ahogy régen csinálták a szüret után az emberek. A jól végzett munka után feldíszítették a termet és tánc és mulatozás közben a gyümölcsöt lelopkodták a teremből. Bírónk is lesz, kisbírónk is és csőszök is lesznek, akik folyamatosan figyelik a lopkodókat. Tehát tényleg igyekszünk a hagyományt is visszalopni a mai emberek életébe.”

A szervezők remélik, hogy a rendezvénnyel hagyományt teremthetnek, és színvonalas, emlékezetes szüreti programmal kedveskedhetnek mindenkinek, aki kilátogat az eseményre.

szüreti mulatság
Radanovác
Talentum Tehetséggondozó Művelődési Egyesület
batyubál

Most

11:46

Ne hagyjuk otthon az esernyőt!

Folytatódik a változékony időjárás térségünkben. A hétvégén a napsütés mellett több helyen záporokra, helyenként zivatarokra lehet számítani.
11:17, Frissítve: 11:24

137 éves könyvet mutattak be Székelykevén

Könyvbemutatót tartottak Székelykevén. Egy 137 éve íródott könyvet mutattak be. Az érdeklődők betekintést nyerhettek a bukovinai magyarok letelepedésének történetébe és az al-dunai munkálatokba.
11:07, Frissítve: 11:12

Boszniában megszűnik a szükségállapot

Vasárnap megszűnik a március 16-a óta tartó szükségállapot Bosznia-Hercegovina egész területén. Az országban szombatra 23 fővel, 2485-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.