Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Varga Dániel

Szüreti napok Kelebián

2019.09.22
14:02
2019.09.22
16:40
Forrás
Pannon RTV
Zenés, táncos felvonulással, kirakodóvásárral és istentisztelettel ünnepelték Kelebián a sikeres terménybetakarítást. A helyiek mellett magyarországi vendégek is osztoztak a szüreti vigadalomban.
Pannon RTV/Varga Dániel

A falu apraja-nagyja bemutatkozott vasárnap délelőtt Kelebián. Sőt, a mulatság még a délutáni órákban is folytatódott. Deák Kiara: „Megyünk a templomba és utána meghallgatjuk a papot, utána haza és 2 órára jövünk vissza, megvárjuk a többi táncost, majd megyünk a templomba fellépni.”

Pannon RTV/Varga Dániel

Hatalmas tömeg gyűlt össze Kelebián a szüreti vigadalom alkalmával, kicsik és nagyok vonultak együtt az iskolától a rendhagyó ünnepi szentmisére. A szüreti felvonulást a kis mazsorettek csoportja és a mórahalmi fúvószenekar kísérte Vastag István vezetésével, aki elmondta: „A nyáron Szabadkán vendégszerepeltünk a szabadkai fúvószenekarnál. Több napig tartózkodtunk a városban, ahol egy térzenét játszottunk közösen és ott hallotta Paskó Csaba atya a produkciónkat és úgy gondolta, hogy ezt a rendezvényt színesíteni tudnánk.”

Pannon RTV/Varga Dániel

Vastag István, a zenekar vezetője elmondta, első alkalommal zenéltek az eseményen, de reméli, hogy a későbbiekben visszajáró vendégek lesznek.

Színes programok, birkapörkölt és különféle kirakodók emelték az esemény hangulatát.

Pannon RTV/Varga Dániel
Pannon RTV/Varga Dániel

Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre Kelebián a szüreti napok - mondta Paskó Csaba plébános, és hozzátette: „Nemcsak a szüretről, hanem igazából a hálaadásról, a terménybetakarításról szól. Ma pedig ráadásul sok minden összejött, hiszen a dunakesziek is itt vannak közöttünk, akik egy vitrázst ajánlottak fel nekünk.”

Pannon RTV/Varga Dániel

Az egész napos esemény táncpanorámával, szüreti bállal és a pálinkaverseny eredményhirdetésével zárul.

Kelebia
terménybetakarítás
felvonulás
Paskó Csaba

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.