Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kerekes Rudolf

Szüreti napokat tartottak Versecen

2018-09-18
07:17
2018-09-18
19:17
Forrás
Pannon RTV
A három napig tartó rendezvény minden korosztálynak nyújtott szórakozási lehetőséget. Nagyon sok látogató vett részt az ünnepségen.

61-ik alkalommal tartottak Szüreti napokat tartottak Versecen. Sportesemények, művelődési műsorok, gyermekfoglalkozások és hangversenyek jellemezték a rendezvénysorozatot. A település már a reggeli óráktól benépesedett a helybeli és más közösségekből érkező vendégekkel. A kirakodóvásáron egyebek mellett ízletes almát, körtét és szőlőfajtákat vásárolhattak a látogatók. Skutar Elizabet: „Ez az év kitűnő volt. Kitűnő. Jobb mint a múlt év. A szőlő sokkal jobb, édesebb, jól megy.”

A városháza épülete is a szüret jegyében fogadja az odalátogatókat. Külföldi vendégek is érkeztek a magyarországi Helvécia községből, amellyel Versec már tíz éve ápol testvértelepülési kapcsolatot. Ennek jegyében bánáti település polgármestere emléklapot adott át a képviselőknek. Herczeg József, elnök, Pénzügyi Bizottság, Helvécia község, Magyarország: „Minden évben meg szoktuk hívni a Helvicára az úgynevezett falunap, vagy szüreti felvonulásra a verseci testvértelepülésről egy delegációt, de főleg a Petőfi Kultúregyesületből jönnek el a magyar testvérek. Versecről a szerbek nem nagyon, de most meghívtam a polgármesterasszonyt, és megígérte, hogy jövőre a mi falunapunkra, a szüreti napunkra eljön és tiszteletét fogja tenni.”

A verseci magyar közösség minden évben részt vesz saját rendezvényeivel a városi Szüreti Napokon. Virág Bene Klára, elnök, Petőfi Sándor Kultúregyesület, Versec: „Mindegyik évben az a fő pontja az egész eseménynek, hogy a fiatal bort kóstolgatják és az egész utca ki van díszítve szőlővel. Csütörtökön kezdődik az esemény és pénteken van a hivatalos megnyitás, amit a polgármesterkisasszony nyit meg és úgymond Vinko Lozić-nak adja át a Versec város kulcsait, hogy ő őrizze a várost ebben a három napban, amíg zajlanak a Szüreti Napok.”

A Petőfi Sándor Kultúregyesületben a Herczeg Ferenc Emléknappal és magyar zeneszó mellett a szüreti mulatsággal gazdagították a verseci Szüreti Napokat.

szüreti napok
Mulatság
versec

Most

11:31, Frissítve: 11:39

Elengedtek öt tüntetőt

Szabadlábra helyezték azokat, akiket a Szerbiai RTV székházának elfoglalásakor vett őrizetbe a rendőrség - írja a Tanjug hírügynökség.
10:23, Frissítve: 10:39

Népszerűek-e az önkéntes nyugdíjalapok?

Szerbiában tavaly az év végéig a foglalkoztatottak 9 százaléka fizetett be rendszeresen valamely magánnyugdíjpénztárba, hogy idős korára legyen nyugellátása – közölte a Szerbiai Nemzeti Bank.
08:41, Frissítve: 09:22

Ma kezdődik a tavasz

Szerbiában 22 óra 58 perckor köszönt be a Ruđer Bošković csillagászati társaság értesítése szerint.
07:44, Frissítve: 08:41

A boldogság nemzetközi napja van

Az ENSZ Közgyűlése nyilvánította március 20-át e nappá, hangsúlyozva, hogy a "boldogság keresése az emberi lét egyik alapvető célja".

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.