Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Táncház a Juhász zenekarral

2019-11-30
13:03
2020-02-10
19:01
Forrás
Pannon RTV
Táncházat tartott tegnap este a Juhász zenekar a szabadkai VM4K-ban. A népzenei együttes szervezésében havonta tartanak táncos mulatságokat.

Az érdeklődőknek Fábián Mónika és Szakács Tamás oktatták a lépéseket. A fiatalabbaknak rábaközi csárdást, frisset és dúst, a laikusoknak moldvai körtáncokat, a haladóknak bukovinai polgári táncokat és silladrit tanítottak. Az est mezőségi táncrenddel ért véget. A zenekarhoz csatlakoztak tanítványaik, a Duhaj Banda muzsikusai is. A Táncházak a Juhász zenekarral című programsorozatot a Csoóri Sándor Alap támogatja. Legközelebb Luca-napi táncház lesz december 13-án a VM4K-ban.

Juhász zenekar
VM4K
táncház
Szabadka

Most

22:39

Palics várja a turistákat

Újraindulnak júniustól az ingyenes városnéző gyalogtúrák Szabadkán, jelentette be a Város Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója.
21:31, Frissítve: 21:37

Támad a levéltetű – mit tehetünk?

A karantén és a kijárási tilalom miatt, aki csak tehette, igyekezett szépítgetni a kertjét, udvarát. Hiába azonban a kis fák eddigi gondozása, ha kártevők jelennek meg rajta. Mit tehetünk ilyenkor?

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.