Ugrás a tartalomra
Pixabay/RGY23

Tarvarjak tartanak Magyarországról Spanyolországba

2020.12.14
19:06
Forrás
infostart.hu
Hat fiatal, idén kelt tarvarjú, két tojó és négy hím indult útnak december első napjaiban a Budapesti Állatkertből Spanyolországba.

Egy visszatelepítési program keretében fogják elengedni őket természetes élőhelyükön. A program célja, hogy a veszélyeztetett tarvarjakat, amelyekből a vadonban ezernél is kevesebb egyed él, állatkertekben szaporított egyedekkel mentsék meg a kipusztulástól.

A faj elterjedési területe eredetileg az egész mediterrán régiót magába foglalta. Az idők során a tarvarjak nagyrészt az emberi tevékenységgel összefüggésben a legtöbb élőhelyükről teljesen eltűntek. A Fővárosi Állat- és Növénykertben évtizedek óta foglalkoznak a tarvarjak tartásával és szaporításával.

tarvarjú
budapesti állatkert
Spanyolország

Most

18:19, Frissítve: 20:23

Reök Iván nyomában

100 éve hunyt el Reök Iván vízügyi mérnök, királyi főmérnök, a szegedi Reök-palota építtetője, tulajdonosa, földbirtokos, aki Szeged és Horgos életében is nagy szerepet játszott.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.