Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Te is lehetsz tűzoltó

2021.09.17
15:55
2021.09.17
17:12
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai tűzoltóság legkorszerűbb gépjárműveit, műszaki felszerelését és egyenruháját is megismerhették Szabadka központjában az arra sétálók. A bemutatót a tűzoltók napja alkalmából szervezték meg.

A csapadékos időjárás sem tántorította el mindazokat, akik kilátogattak Szabadka főterére a tűzoltó bemutatóra. A szülők és gyerekeik egyaránt élvezték a bemutatót.

Villogó tűzoltóautók, tűzoltó felszerelés, habtenger. Ezek voltak a legérdekesebbek a kilátogató gyerekek számára, akik csillogó szemmel figyelték a bemutatót. A 7 éves Nikolina Vizin anyukájával és testvérével érkezett a bemutatóra: „Azért jöttem, hogy lássam a tűzoltókat. Legjobban a hab tetszik.”

Mila Ivić is izgatottan várta már, hogy meglássa a tűzoltókat és felszereléseiket. Legjobban a hajók tetszettek neki: „Kijöttünk, hogy mindent lássunk.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

A tűzoltóság tagjai olyan tűzoltóautókkal, terepjárókkal és más egyéb eszközökkel érkeztek a bemutatóra, amiket nap mint nap használnak.

Goran Ljubisavljević, a szabadkai tűzoltó- és mentőegység parancsnoka: „Több járművünk van. Két jármű a szabadkai tűzoltósághoz került, egy jármű pedig Topolyán található. Több utasjárművet és pick-up járművet kaptunk, tűzoltó szivattyúkat, amelyeket közvetlenül a szabadban használunk, csónakokat. Tehát az előző időszak tűzoltóságának berendezéseit megjavították. És reméljük, hogy ez a jövőben is folytatódni fog.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

Amellett, hogy szeptember 17-én van a tűzoltók napja, ezen a napon alakult meg a védelmi és mentési szolgálat.

Zoran Bjelić, a sürgősségi osztály vezetője: „A rendkívüli helyzetekről szóló törvényt 2009 végén fogadták el, majd ebből később, mostanra már meghozták a katasztrófákkal kapcsolatos kockázatcsökkentésről és a rendkívüli helyzetek kezeléséről szóló törvényt, és természetesen itt van a tűzvédelmi törvény is. Mindkettő kulcstörvény, ami alapján a részlegünk, általában a szolgálatunk, a mi osztályunk itt, Szabadkán működik.”

A bemutató által mindenki betekintést nyerhetett a tűzoltók munkájába is.

tűzoltás
tűzoltó
tűzoltó egyesület
tűzoltó bemutató
Szabadka
egyenruha
egyenruhás
Goran Ljubisavljević
Zoran Bjelić

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.
12:21

Nemezeltek a magyarkanizsai gyerekek

A nemezelés alapjait sajátíthatták el a magyarkanizsai fiatalok a Dobó Tihamér Képtárban szerda délelőtt. A negyedik osztályos diákok a nemezt, mint anyagot és a felhasználási lehetőségeit is megismerhették.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.