Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Teadélután Torontálvásárhelyen

2022.09.05
12:14
2022.09.05
17:30
Forrás
Pannon RTV
Két éves kimaradás után ismét teadélutánt szervezett a torontálvásárhelyi Magyar Művelődési és Művészeti Központ. A meghívott női szervezetek között nem csak Dél-Bánátból, hanem Vajdaság más településeiről is voltak vendégek.

A szervezők a József Attila Művelődési Otthon nagytermében ünnepi terítékkel és vidám hangulatban várták a teadélutánra érkezőket.

Ambrus Ilona, elnök, Varrócska Kézimunkacsoport, Székelykeve: „Nagyon örültünk, hogy meghívtak Torontálvásárhelyre az MMK teadélutánjára, mivel utoljára már két évvel ezelőtt voltunk. Ha a Jézuska velünk lesz, akkor mi is október másodikán megtartjuk másodikat idén.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

A távolság és az egyre csökkenő létszám ellenére a Titeli Magyar Művelődési Központ tagjai szívesen tettek eleget a torontálvásárhelyiek meghívásának, ily módon is mélyítve a már nyolc-kilenc éve tartó kapcsolatot.

Latinkity Magda, elnök, Magyar Művelődési Központ, Titel: „Valahogy úgy megismertük egymást és talán egyformák vagyunk, egyek a céljaink. Minden alkalommal, amikor ők csinálnak valamit, akkor okvetlen itt vagyunk, meg ők is nálunk. Minden alkalomkor megjelennek. Igazi barátság alakult ki a két egyesület között.”

Az Erzsébetlaki Női Szervezettel is több éves kapcsolatot ápol a torontálvásárhelyi Magyar Művelődési és Művészeti Központ. A szervezeteknek hasonló gondokat okoz a tagság egyre csökkenő létszáma és a fiatal korosztály távolmaradása.

Kovács Veronika, Női Szervezet, Erzsébetlak: „Most csak a szórakozóhelyeket látogassuk, azelőtt, régebben jártunk főzőversenyekre is, meg kézimunkákra, de most már nem járunk. Már kevesen vagyunk, elhaltak a többiek.”

A Muzslyai Nők Klubjának fő tevékenysége a kézimunkázás. Tagjai nagyon szeretnek együtt lenni, de másokkal is szívesen tartják a kapcsolatot. Így kerültek Torontálvásárhelyre.

Molnár Rozália, elnök, Nők Klubja, Muzslya: „Mi már húsz éve együttműködünk. A Muzslyai Nők Klubja egyik legidősebb klubok közé tartozik Muzslyán, negyvennyolc éve létezik.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

A sándoregyházi Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület kézimunkacsoportjának tagjai is eleget tettek a meghívásnak. Az egymás iránti megbecsülés és szeretet hozza össze időről időre teadélutánokon és hasonló rendezvényeken az együttműködő szervezetek tagjait.

Kalánka Judit, titkár, Magyar Művelődési és Művészeti Központ, Torontálvásárhely: „Hiányzik ez az együttlét, hogy együtt legyünk. Ez tényleg – ennyit mondhatok, hogy nagyon jól esik, amikor így, együtt összegyűlünk, együtt vagyunk, elbeszélgetünk. Ez nagyon szép, másutt nem lehet találkozni, csak ilyen helyen.”

Győri Zoltán helyi zenész húzta a talpalávalót a vendégseregnek, amely kortól függetlenül, fáradhatatlanul mulatott. A hagyományos, közkedvelt tombolajáték jó szórakozásnak bizonyult, miután folytatódott a mulatság az esti órákig.

Torontálvásárhely
teadélután

Most

15:29

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem riasztják el a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.
12:51, Frissítve: 12:56

Missziós napok Adán

Indiából, Ghánából, Indonéziából és Felvidékről származó verbiták hirdetik a kereszténységet, fiatalok és idősek számára egyaránt az adai Szentháromság Plébánia szervezésében megvalósuló eseményen.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.