Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Eranga Jayawardena

Teknősök, delfinek és bálnák a hajóbaleset áldozatai

2021.06.29
12:14
2021.06.29
12:26
Forrás
www.elobolygonk.hu
Az első vizsgálatok arra utalnak, hogy a tengeri állatok nem természetes módon pusztultak el - fulladoztak, külső égési sérülések is voltak rajtuk.

118 teknős, 17 delfin és öt bálna teteme vetődött partra az elmúlt hetekben Srí Lankán, illetve hírek érkeztek a korallzátonyon élő halak tömeges pusztulásáról is. A helyi természetvédelmi hivatal szerint az állatok pusztulását a Colombo közelében kigyulladt, majd elsüllyedt X-Press Pearl konténerhajóról szivárgó vegyi anyagok okozták.

Tanjug/AP Photo/Eranga Jayawardena

A szennyezés halászati és turisztikai szempontból is fontos partszakaszokat érint mintegy 80 kilométer hosszan. Srí Lanka-i környezetvédők az ország történetének legsúlyosabb tengeri szennyezéséről beszélnek.

Tanjug/AP/Sri Lanka Navy
környezetvédelem
hajószerencsétlenség
teknős
delfin
bálna

Most

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.