Ugrás a tartalomra
Pixabay/GerDukes

Teknősök ezreit eszik meg az emberek világszerte

2020.06.24
18:00
2020.06.24
18:12
Forrás
hirado.hu
Évente világszerte több százezer teknőst gyűjtenek össze illegális kereskedelem céljából, elsősorban azért, hogy háziállattá tegyék, vagy hogy megegyék őket.

A drezdai Senckenberg Természettudományos Kutatótársaság közlése szerint májusban a mexikói hatóságok 15 ezer példányt foglaltak le, amelyeket Kínába akartak átcsempészni.

Pixabay/Pexels

Madagaszkáron 2018-ban néhány hónap alatt mintegy 18 ezer állatot koboztak el az illetékesek.

Pixabay/Pexels

Uwe Fritz, a tudományos társaság kutatója szerint, amennyiben nem korlátozzák a teknősök kereskedelmét, a következő években számos teknősfaj tűnhet el végérvényesen.

Pixabay

A tudósok úgy vélik, egyes fajok esetében segíthetnek a vadonba szoktatással záruló tenyésztési programok. Mindenesetre gyorsan kell cselekedni, mielőtt túl késő lesz – hangsúlyozta Fritz.

teknős
világ
illegális kereskedelem

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:51, Frissítve: 21:56

Az angolok nyerték a D-csoport rangadóját

Az angol válogatott Raheem Sterling góljával 1-0-ra legyőzte a horvát együttest a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság D-csoportjának első fordulójában, a londoni Wembley Stadionban.

Népszerű

Az Interpol körözte, Szabadkán tartóztatták le

Egy Interpol által körözött személyt tartóztatott le, és vett őrizetbe a szabadkai rendőrség. Az 1985-ös születésű magyar állampolgárságú P. K.-t egy másik személy házában találtak meg a városban.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.