Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Télbúcsúztató farsangi felvonulást tartottak Adorjánon

2020-02-24
07:36
2020-02-24
17:36
Forrás
Pannon RTV
A falubeliek jelmezbe bújtak és együtt, mulatva intettek búcsút a télnek. A farsangi sokadalmat a helyi Szőke Tisza Művelődési Egyesület tagjai szervezték.

A gyülekező után a helyiek útra keltek és dalolva vonultak a falu utcáin. Zenekar kísérte őket, ami még hangulatosabbá tette az eseményt. Színes és ötletes jelmezekbe bújtak az adorjáni gyerekek. Volt aki Spongya Bobnak, szuperhősnek, vagy épp katicabogárnak öltözött be.
Piontek Edina: „Tavasztündérnek öltöztem, mert szeretem a tavaszt.”

Pannon RTV

A felvonulás a Tiszához vezetett, ahol meggyújtották a telet jelképező kiszebábot, majd a vízre helyezték és útjára engedték.
Baráth Katalin, a Szőke Tisza Művelődési Egyesület elnöke: „2006-ban alakult meg hivatalosan a művelődési egyesületünk és azóta minden évben megszervezzük a farsangi mulatságunkat. Főleg a gyerekek miatt szervezzük, azért, hogy ne felejtsük el ezt a tavaszi szokást, ezt, hogy farsangkor mit csináltak régen is.”

Az ügyes-kezű helyiek közel 500 farsangi fánkot sütöttek, amit a felvonulás után szétosztottak a résztvevőknek.

farsang
Adorján
kiszebáb

Most

08:15, Frissítve: 08:59

Nem lazít Nyugat-Európa

Franciaországban szombat este 6 órától életbe lépett a meghosszabbított és az egész országra kiterjesztett éjszakai kijárási tilalom, aminek betartását járőröző rendőrök ellenőrzik.
07:29, Frissítve: 09:42

Fagypont alatt egész nap

Fagyos napok jönnek - figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Jeges utakra számíthatunk a napokban. Keddtől várható enyhülés.

Népszerű