Ugrás a tartalomra
Tanjug/ Tanja Valic

Téli idill Szerbiában

2020-03-24
15:15
Forrás
Szerbiai RTV
A közösségi oldalakat elárasztották a polgárok által közzétett fotók, melyeket otthonaikból készítettek a kijárási tilalom következtében.

Havazással lepte meg Szerbiát a márciusi időjárás ma reggelre, a hegytetőket hó borítja. Az elmúlt napokban szélsőséges időjárást lehetett tapasztalni. A hétfő éjszakai órákban országszerte több helyen mértek fagypont körüli értékeket, míg két nappal ezelőtt a hőmérséklet jóval meghaladta a 20 Celsius-fokot. A meteorológusok előrejelzése szerint szerdán a délutáni órákig tart ki a csapadék.

Téli idill a kertben:

tél
havazás

Most

10:11, Frissítve: 10:41

Predrag Kon: Az utolsó szalmaszál

A 24 órás kijárási tilalom bevezetése az utolsó szalmaszál a koronavírus elleni harcban, de ennek még nem érkezett el az ideje – jelentette ki dr. Predrag Kon járványügyi szakorvos.
09:57

Védőkesztyűhiány jelentkezhet

Hamarosan jelentős védőkesztyűhiány jelentkezhet, ugyanis a karantén miatt már több országban akadozik a termelés, mivel a gyárak nem tudnak teljes kapacitással működni.

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.