Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Téli játszóház - a csodapalást alá sok minden belefér

2020.01.09
13:04
2020.01.09
18:01
Forrás
Pannon RTV
Gyerekzsivajtól volt hangos a magyarkanizsai József Attila Könyvtár, ahol téli játszóházat szerveztek a helyi kisiskolásoknak. A téma a csodapalást, amihez 4 napon keresztül kapcsolódnak foglakozások.

Mintegy 80 gyerek vesz részt délelőttönként a foglalkozáson. Csoportokra osztva négy helyszínt járnak be. A programok között szerepelt a mozizás, a bábkészítés, de kézműves foglalkozáson is részt vehettek a gyerekek, akik közül sokan visszatérő vendégei a foglalkozásoknak. Nadrljanski Dunja, Magyarkanizsa: „Itt most egy havas tájat csináltunk. Fákkal, házakkal. Nem volt nehéz elkészíteni, mert segítettek, ha valamit nem értettünk.”

Pannon RTV

Sok gyerek számára a nap egyik legizgalmasabb programja az volt, hogy üzenhettek jövőbeli énjüknek. Ábrahám Zoé, Magyarkanizsa: „Most kellett írni vagy rajzolni, berakni a borítékba és ezt öt év múlva megkapjuk. Az én üzenetem magamnak, hogy jó tanuló legyek.”

Pannon RTV

A bábjátékos foglalkozás is elnyerte a gyerekek tetszését, az idei évben egy A4-es lapot hajtottak félbe és arra rajzolták le az általuk választott figurákat. Baráth Mária, foglalkozásvezető, Magyarkanizsa: „Mindig nagyon kreatív ötletekkel indulunk. Ez a Csodapalást is egy nagyon jó. Ez különösen azért jó, mert a gyerekek bármit kitalálhatnak, tehát a Csodapalást történetbe sok minden belefér. Látom is, mert úgy indul mindig, hogy tudják a címet és utána megkérdezem tőlük, hogy ki mit szeretne lenni.”

Pannon RTV

A játszóház jó alkalom a közösségépítésre, a készségfejlesztésre és arra, hogy a gyerekek tartalmasan, játszva tanuljanak a szünet utolsó napjaiban -mondta Vörös Anna a játszóház megálmodója. „A Varázspalást alá minden befér. Tehát akik vállaltak egy-egy foglalkozást azoknak semmiféle megkötése nem volt, hanem úgy gondoltuk, hogy itt engedjük szabadjára a fantáziánkat és legyen egy kicsit kötetlenebb a dolog.”

A Téli játszóház szombaton zárul egy a gyerekek által készített bábelőadással.

csodapalást
gyerekek
játszóház

Most

12:08

Holnap rajtol a Szerbia Open

Az ATP 250-es kategóriába tartozó belgrádi salakos tenisztorna legnagyobb sztárja természetesen a hazai színekben szereplő Novak Đoković lesz.
10:21, Frissítve: 10:27

Felmelegszik az idő, de csapadékra is számítani kell

Az előrejelzések szerint esernyőre lesz szükségünk az előttünk álló héten, ugyanis borongós, esővel, záporral tarkított napokra számíthatunk. A reggelek azonban fagymentesek lesznek és csak helyenként erősödhet fel a szél.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!